Rudens jaunumi kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 27. septembra līdz 3. oktobrim

Rudens klāt! Pošamies uz kino. Kas jauns? Ieskaties un izvēlies!

Kadrs no filmas Mammu, es tevi mīlu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no filmas "Mammu, es tevi mīlu".

LIELAJĀ ZĀLĒ: 

OPERA “MEFISTOFELIS”

TIEŠRAIDE ar laika nobīdi no „San Francisko Opera” San Francisko, ASV

Komponists: Arigo Boito

Opera 4 cēlienos

Itāļu valodā 

Garums: 3 stundas 24 minūtes (ar diviem pārtraukumiem) 

Diriģents: Nikola Luizoti

Inscenētājs: Roberts Karsens

Režisore: Lorija Feldmane-Santolikvido 

Lomās: 

Mefistofelis:  Ildars Abdrazakovs

Margarita:  Patrīcija Rasete

Fausts:  Ramons Vargass

Sanfrancisco sezona sākas ar Arigo Boito spožo Johana Volfganga fon Gētes stāstījumu no darba “Fausts”. Monumentāls darbs ar "kora varenību un melodisko bagātību" (The New York Times) vienā no iespaidīgākajiem iestudējumiem, kas jebkad redzēti  Kara memoriālajā opernamā (War Memorial Opera House). Galvenajās lomās redzēsiet lielisko tenoru ar “valdzinošo balsi” (Financial Times) Ramonu Vargasu, kurš dzied filozofa, kurš pārdod savu dvēseli,  partiju. “Spilgtā, pārliecinošā” Patrīcija Rasete („Washington Post”) atveidos Fausta mīļoto sievieti, savukārt žilbinoši draudīgajā titullomā redzēsiet "pavedinoši ļauno" basbaritonu Ildaru Abdrazakovu, kas ir slavens  ar saviem "lieliskiskajiem ļaundaru portretējumiem" (The New York Times). Pie diriģenta pults - itāļu maestro Nikola Luizoti, kurš vēlreiz atgādina, kāpēc “mums ir laimējies, ka Nikpla Luizoti ir Sanfrancisko" (San Francisco Classical Voice).

Lielajā zālē: 3. oktobrī plkst. 20:30 

Ieeja: 6 – 7 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 5 Ls

 

MANA KOKA STĀSTS. Latvija, 2013

Režisore: Una Celma

Kamera: Uldis Jancis, Aleksandrs Grebņevs

Producente: Agita Bergane-Berģe 

Lomās: Inta Dzelme, Artūrs Dīcis, Harijs Spanovskis, Aldis Siliņš, Marija Bērziņa, Andris Bērziņš, Ērika Eglija, Kristaps Rasims, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Agnese Rukšāne, Edgars Petkēvičs, Regīna Razuma, Guna Zariņa, Juris Circenis, Jurijs Ivanovs, Jevgēnijs Isajevs, Dana Čerņecova u.c. 

„Mana koka stāsts“ ir neparasts kino darbs, kurā dokumentāli kadri mijas ar spēlfilmas elementiem, lai pastāstītu stāstu par kādas dzimtas četrām paaudzēm. Sešpadsmitgadīgajam skolniekam Jānim uzdots mājas darbs – izveidot un pastāstīt par savu dzimtas koku. Stāsts par dzimtas koku sākas ar Jāņa vecvecvectēvu, kurš piektā gada revolūcijas laikā dedzināja muižas, un turpinās, parādot vairākas valstis un politiskās iekārtas, kolorītus cilvēkus un dažādus likteņstāstus. Bagāts Valmieras tirgotājs, Ļeņinam uzticīgs sarkanais strēlnieks, „čekas“ galdnieks un zobārste „neskartajās zemēs“ ir tikai daži „zari“ no viņa plašā dzimtas koka, un par katru no tiem zēns dzirdējis ko neparastu un neaizmirstamu. 

„Mana koka stāsts“ nav vēsturiska filma vistiešākajā nozīmē, jo tās sižets ir pusaudža vēstījums par to, ko par pagātni stāstījuši vecmāmiņa ar vectēvu, tāpēc vēsturiski notikumi un situācijas iegūst personisku un brīžiem pat nedaudz absurdu raksturu. Filma mudina jauniešus interesēties par pagātni, ne tikai mācoties vēsturi, bet arī apzinoties savas dzimtas saknes.

Pirmizrādē īpašs seanss ar viktorīnām, kur iespējams saņemt neparastas balvas, veicināšanas prēmijas ar GREENWALK zaļajām balvām, cienāties pēc katra gaumes gan Ulmaņlaika kafetērijā“Raudāja māte, raudāja meita,“gan LPSR ēdnīcā „Bolševička“ Ainas Janovnas vadībā, gan pie zviedra Ūlova „Hos snala Olov“ ar dažādām uzkodām un dzērieniem.

Filma tapusi studijā GREENWALK &FENIXFILM,

Filma kinoteātrī Splendid Palace no 27.septembra.

Lielajā zālē: 27.09. seanss 20:00 PIRMIZRĀDE. 28.09.seanss 14:00; 29.09. seanss 16:30; 30.09. seanss 18:30; 01.10. seanss 18:30; 02.10. seanss 16:30; 03.10. seanss 16:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

JASMĪNAS STĀSTS. ASV, 2013. Drāma, komēdija

Garums: 98 min.

Režisors: Woody Allen

Lomās: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg

Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu sievietes Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi.

"Jasmīnas stāsts" ir režisora Vudija Alena ("Pusnakts Parīzē", "Vikija Kristīna Barselona") jaunākā filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi.

Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 12+

Lielajā zālē: 27.09. seanss 16:30; 28.09.seanss 15:30; 29.09. seansi 18:30, 20:30; 30.09. seansi 16:30, 20:30; 01.10. seanss 20:30; 02.10. seansi 18:30, 20:30; 03.10. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

DIENU PUTAS . Romantiska fantāzija. Francija, Beļģija, 2013 

Garums: 125 min

Režisors: Michel Gondry

Lomās: Audrey Tautou, Romain Duris

Neparasta, maģiska un valdzinoša fantāzija... Neticami skaists mīlasstāsts, kurā mīlētāji lidinās rozā mākonītī un laulājas zemūdens ceremonijā.

Kolēns (Romēns Dirī) ir pārticis jauneklis, kurš sava prieka pēc izgudrojis pianokteili - klavieres, kas jauc kokteiļus. Tomēr vairāk par visu Kolēns ilgojas iemīlēties. Viņa pavārs Nikolā un labākais draugs Šiks iepazīstina viņu ar Kloē (Odrija Totū). Kolēna un Kloē neticami skaistais mīlasstāsts norisinās fantastiskā pasaulē, kurā mīlētāji lidinās rozā mākonītī un laulājas sirreālā zemūdens ceremonijā. Drīz pēc kāzām Kloē piemeklē savāda kaite - viņai plaušās aug ūdensroze. Ar slimību var cīnīties, atrodoties citu puķu ielenkumā, tādēļ Kolēns visu naudu iztērē arvien jaunos ziedu klēpjos. Jaunais vīrs gatavs spert izmisuma soli, lai glābtu mīļotās dzīvību. 

„Dienu putas" ir franču rakstnieka Borisa Viana pasaulslavenā romāna burvīga kino vizualizācija, kuru režisējis „Oskara" laureāts Mišels Gondrī  („Gaišo atmiņu mūžīgais starojums", „Sapņu zinātne"). 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Lielajā zālē: 29.09. seanss 14:00; 01.10. seanss 15:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ:

JAPĀŅU FILMU FESTIVĀLS

No 3. oktobra – 6. oktobrim 

Organizē: Japānas vēstniecība, Japānas fonds un SIA „Rīgas nami” kinoteātris „Splendid Palace” 

Uz kino seansiem ieeja brīva. 

Ieejas kartes var saņemt kinoteātra „Splendid Palace” kasē no 19. septembra. 

Biļešu rezervācija nav pieejama. 

Vienam apmeklētājam piedāvājam līdz 2 ieejas kartēm. 

PROGRAMMA 

3. oktobris 

18:00 

Kādā dienā SOMEDAY

Režisors: Džundži Sakamoto 

4. oktobris 

18:00 

Hanamidzuki – Lai tava mīlestība zied simts gadu

HANAMIZUKI - May your love bloom for a hundred years 

Režisors: Nobuhiro Doi 

5. oktobris 

12:00 

Apsolītā zeme aiz mākoņiem (Animācijas filma) The Place Promised In Our Early Days

Režisors: Makoto Šinkai 

15:00 

Tavi draugi YOUR FRIENDS 

Režisors: Rjūiči Hiroki 

18:00 

Nelietis VILLAIN (Bērniem līdz 12 gadiem filmu skatīties nav ieteicams) 

Režisors: Lī Sangils

6. oktobris 

12:00

Prāta spēle (Animācijas filma) MIND GAME 

Režisors: Masaaki Juasa 

15:00 

Rītdienas atmiņas Memories of Tomorrow 

Režisors: Jukihiko Cucumi 

18:00 

Virsotne: Akmeņu hronika THE SUMMIT, A Chronicle of Stones 

Režisors: Daisaku Kimura 

Sīkāka informācija pieejama Japānas vēstniecībā Latvijā Tālr.: 67812003 

Mājas lapa: www.lv.emb-japan.go.jp

3. oktobris 

18:00

Kādā dienā 2011. 93 min 大鹿村騒動記 SOMEDAY 

Režisors: Džundži Sakamoto 

Lomās: Jošio Harada, Mičijo Okusu, Ittoku Kišibe, Takako Macu, Koiči Sato, Eita 

Komiskā filma ataino notikumus, kas norisinās Ošikas kalnu ciematā Nagano prefektūrā. Vietējo, 300 gadu garumā no paaudzes paaudzē nodoto kabuki tradīciju iedvesmota, filma ir sirsnīgs ciema iedzīvotāju prieku un bēdu atspoguļojums. Dzens (Jošio Harada) Ošikas ciematā Japānas Dienvidu Alpu pakājē vada brieža gaļas ēdienu ēstuvi, un ir vietējā kabuki teātra zvaigzne. Taču, kādā rudens dienā, kad ciemata iedzīvotāji gatavojas teātra uzvedumam, Dzena ierasto ikdienu satricina bijušās sievas Takako un viņa bērnības drauga Osamu ierašanās, kuri kopā aizbēga 18 gadus atpakaļ.

2012. gadā filma saņēmusi Japānas kino akadēmijas balvu labākā aktiera kategorijā un ieguvusi sešas nominācijas, tai skaitā labākās filmas kategorijā.

4. oktobris 

18:00 

Hanamidzuki – Lai tava mīlestība zied simts gadu 

2010,  128 min ハナミズキ~君と好きな人が百年続きますように HANAMIZUKI - May your love bloom for a hundred years 

Režisors: Nobuhiro Doi 

Lomās: Jui Aragaki, Toma Ikuta 

Par filmas galveno motīvu izvēlēta populāra 2004.gada dziesma, un tā stāsta par mīlētājiem, kuri tā arī īsti nekad nav kopā. Filma attēlo desmit gadus, ko pāris izvēlas pavadīt attiecībās, dzīvojot katrs savā Japānas malā. Sae, vidusskolniece, kas pēc tēva nāves ar māti dzīvo Hokkaido salā, iemīlas Kohejā, kurš vēlas kļūt par zvejnieku. Drīz vien Sae dodas studēt uz Tokiju, un līdz šim šķietami nešķiramais pāris sāk pamazām atsvešināties. 

5. oktobris 

12:00 Apsolītā zeme aiz mākoņiem (Animācijas filma), 2004, 91 min 

雲のむこう、約束の場所 The Place Promised In Our Early Days 

Režisors: Makoto Šinkai 

Lomās: Hidetaka Jošioka, Masato Hagivara, Juka Nanri, Unšjo Išidzuka, Kadzuhiko Inoue, Risa Midzuno 

Pēc kārtējā kara Japāna ir sadalīta Dienvidos un Ziemeļos. Savienoto Valstu pārvaldītajā Aomori divus pusaugu zēnus savaldzina viņu vienaudze Sajuri. Viņi vēro Sajuri, un ir vēl kaut kas, kas piesaista zēnu interesi. Tas ir noslēpumains milzīgs tornis, kas slejas aiz robežas pāri Cugaru jūras šaurumam. Lai glābtu Sajuri no neizskaidrojamās slimības, kuras dēļ viņa ieslīgusi mūžīgā miegā, viņiem abiem ir jāpietuvojas torņa noslēpumam. Vai jaunieši spēs turēt solījumu nokļūt apsolītajā vietā, ko deva viens otram pēc skolas beigšanas?

5. oktobris 

15:00 

Tavi draugi, 2008, 125 min, きみの友だち YOUR FRIENDS

Režisors: Rjūiči Hiroki 

Lomās: Anna Išibaši, Aju Kitaura, Juriko Jošitaka, Seidži Fukuši 

Filma ir ekranizācija tāda paša nosaukuma Kijoši Šigemacu romānam, kas savulaik saņēmis prestižo Naoki literatūras prēmiju. Filma niansēti attēlo padsmitnieces trauslo jūtu pasauli, un tajā pirmo reizi galveno lomu tēlo daudzsološā jaunā aktrise Anna Išibaši. Filmai īpašu pievilcību piešķir Jamanaši prefektūras ainavas, kur norisinās filmas darbība.

5. oktobris

18:00 

Nelietis, 2010, 139 min (Bērniem līdz 12 gadiem filmu skatīties nav ieteicams)

悪人 VILLAIN 

Režisors: Lī Sangils 

Lomās: Satoši Cumabuki, Eri Fukacu, Masaki Okada, Hikari Micušima, Kirina Kiki, Akira Emoto 

Filma ir savulaik Japānā par filmu „Hula meitenes” atzinību guvušā režisora Sangila Lī veidota sociāla drāma. Aktrise Eri Fukacu, kuras varone aizbēg kopā ar slepkavu, par izjusto tēlojumu filmā saņēmusi labākās aktrises balvu Monreālas Pasaules filmu festivālā. Jūiči, kurš ir nogalinājis iepazīšanās portālā sastaptu sievieti un bēguļo, satiek pārdevēju Micujo. Par spīti nepatikšanām, kurās nonāk gan pārkāpēja, gan cietušās ģimenes, bēgļi nespēj pretoties abpusējai kaislībai. 2011. gadā filma saņēmusi Japānas kino akadēmijas balvu piecās kategorijās un ieguvusi deviņas nominācijas, tai skaitā kā gada labākā filma, kā arī ieguvusi labākās aktrises balvu 2010. gada Monreālas Pasaules filmu festivālā. 

6. oktobris 

12:00 

Prāta spēle (Animācijas filma), 2004, 103 min, マインド・ゲーム MIND GAME 

Režisors: Masaaki Juasa 

Lomās: Kodži Imada, Takaši Fudžii, Tomomicu Jamaguči, Keniči Nakadžjo, Sajaka Maeda, Seiko Takuma, Tošio Sakata, Džjodži Šimaki „The Animatrix” un citu pazīstamu animācijas filmu studijas STUDIO4℃ pēc Robina Ņiši oriģinālā komiksa „Prāta spēle” veidotajā spriedzes animācijas filmā īpaši spilgti atainotas kāda vīrieša alkas dzīvot, kas ļauj viņam atgriezties uz zemes pēc nāves. Divu un trīs dimensiju attēla un animācijas varoņu balsu ierunātāju reālisma apvienojumā dzimusī bagātīgā pasaule ir patiess meistardarbs. Filma saņēmusi galveno balvu animācijas kategorijā un astoņas citas balvas Monreālas Fantāzijas filmu festivālā 2005. gadā, kā arī galveno balvu KINOTAYO filmu festivālā Parīzē. 

6. oktobris 

15:00 

Reklāma
Reklāma

Rītdienas atmiņas, 2005, 122 min, 明日の記憶 Memories of Tomorrow 

Režisors: Jukihiko Cucumi 

Lomās: Kens Vatanabe, Kanako Higuči, Kadzue Fukiiši, Kendži Sakaguči, Asami Midzukava, Noritake Kinaši, Micuhiro Oikava, Terujuki Kagava 

Filma veidota pēc Ogivaras Hiroši romāna motīviem, kas ieguvis Jamamoto Šjūgoro balvu literatūrā. Filma ir aizkustinošs stāsts par attiecībām starp vīrieti spēka gados, kas sirgst ar Alcheimera slimību un sievu, kas viņu atbalsta cīņā ar slimību. Bailes par no atmiņas zūdošajām ierastajām ainām pasaulslavenais galvenās lomas tēlotājs Kens Vatanabe attēlo ar pārsteidzošu spēku. Savu vājumu noglabājusi sirds dziļumos, līdz pat pēdējam brīdim būt blakus vīram izlēmusi sieva, kuru tēlo Kanako Higuči. Laulātā pāra tēls, kuri, pārvarot bailes aizmirst un sāpes par zudušo, var atkal pasmaidīt, aizkustina skatītāju sirdis. 

Filma saņēmusi 2007. gada Japānas kino akadēmijas balvu par labāko vīriešu lomas atveidojumu un tikusi nominēta arī labākās filmas kategorijā.

6. oktobris 

18:00 

Virsotne: Akmeņu hronika, 2009, 139 min, 劔岳 点の記, THE SUMMIT, A Chronicle of Stones 

Režisors: Daisaku Kimura 

Lomās: Tadanobu Asano, Terujuki Kagava, Rjūhejs Macuda, Moro Morooka, Jukidžiro Hotaru, Takaši Ņišina, Ippejs Kaņie, Toru Nakamura, Aoi Mijadzaki 

1907.gadā uz neizpētīto Curugidakes kalnu, ko kopš seniem laikiem tā stāvo un nepieejamo nogāžu dēļ dēvē par „adatas kalnu” un „nāves kalnu”, un kurā kāpt bija aizliegts dēļ reliģiskiem iemesliem, devās vīri, kurus vadīja neremdināms cīņas spars, un kuri ticēja gara aizrautībai un draudzības saitēm. Filma veidota pēc Džiro Ņittas tāda paša nosaukuma romāna, kas vēsta par ekspedīciju, kas tiek rīkota ar mērķi uzmērīt nepieejamo kalnu, lai pabeigtu Japānas karti. Filmēšana notika hronoloģiskā secībā Curugidakes – Tatejamas kalnu grēdā un ilga vairāk kā 200 dienu, augstumam pārsniedzot 3000 m virs jūras līmeņa un komforta temperatūrai pazeminoties līdz - 40 grādiem. Filma iegūst īpašu reālismu, pateicoties filmēšanai tajos pašos kalnos, ko pirms 100 gadiem pētīja uzmērīšanas grupa un filmēšanas komandai brīžiem pat uzturoties telšu nometnē. 

Filma 2010. gadā ieguvusi sešas Japānas kino akadēmijas balvas, tai skaitā kā gada labākā filma, kā arī tikusi nominēta vēl četrās citās kategorijās.

 

PARADĪZE: MĪLESTĪBA. Austrija, Vācija, Francija, 2012. Drāma 

Garums: 120 min 

Režisors: Ulrich Seidl

Lomās: Margarete Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux u.c. 

Kenijas pludmalēs viņas tiek sauktas par „cukurmammām” – pārtikušas Eiropas dāmas, kas meklē afrikāņu zēnus, kuri pelna iztiku, sniedzot erotiskas izklaides. Terēza, piecdesmitgadīga austriete, padsmitgadīgas meitas māte, dodas savā pirmajā paradīzes pludmales atvaļinājumā. No viena pludmales zēna nonākusi pie cita, no vienas vilšanās pie nākamās, viņai nākas saprast – Kenijas pludmalē miesas prieki un mīla ir bizness.

Filma vācu, angļu, svahili valodās ar subtitriem latviešu valodā 

Mazajā zālē:  27.09. seanss 20:30; 28.09.seanss 18:00; 29.09. seanss 15:30; 30.09. seanss 20:30; 01.10. seanss 18:00; 02.10. seanss 15:30  

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

PARADĪZE: TICĪBA. Austrija, Vācija, Francija, 2012. Drāma 

Garums: 115 min 

Režisors: Ulrich Seidl

Lomās: Maria Hofstätter, Nabil Saleh, Natalya Baranova u.c. 

Pirmizrādi piedzīvojusi Venēcijas Filmu festivālā pagājušajā gadā. (MĪLESTĪBA – Kannās 2012.g., un CERĪBA – Berlinālē 2013.g.)

Anna Marija ir pusmūža austriete, sieviete, kura dzīvo viena savā mājā Vīnē. Kad viņa nestrādā slimnīcā, viņa tīra savu māju. Viņa nejūtas vientuļa, viņai ir Jēzus; viņa mīl Jēzu. Beznosacījuma mīlestība pret Dievu viņu spēcina un viņa spēj tikt pāri miesiskajiem kārdinājumiem. Viņa lūdz un nodarbojas ar dažāda veida sevis audzināšanu un sodīšanu. Un viņa arī nav viena – viņa ir nelielas ultra-reliģiozas grupas locekle, kura tiecas atgriezt Austriju atpakaļ pie katoļticības. Kad Anna Marija dodas atvaļinājumā, viņa dodas uz mazām,nabadzīgām imigrantu pilsētām.

Filma vācu, arābu valodās ar subtitriem latviešu valodā 

Mazajā zālē:  27.09. seanss 18:00; 28.09.seanss 20:30; 29.09. seanss 18:00; 30.09. seanss 15:30; 01.10. seanss 20:30; 02.10. seanss 18:00; 03.10. seanss 15:30   

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

PARADĪZE: CERĪBA. Austrija, Francija, Vācija, 2013. Drāma 

Garums: 100 min 

Režisors: Ulrich Seidl

Lomās: Melanie Lenz, Verena Lehbauer, Joseph Lorenz u.c. 

PARADĪZE: MĪLESTĪBA bija par pusmūža austrietes pašapmierinājumu un maldiem Kenijas pludmalē. PARADĪZE: CERĪBA būs stāsts par viņas 13-gadīgo meitu Melāniju, kad viņa tiek nosūtīta un „resno nometni”, kur meitene ieķeras pievilcīgajā rezidējošajā ārstā. Sākumā šķiet, ka viss notiks Zeidla iecienītajā emociānāla ‘šausmu šova’ manierē, bet šis banālais mīlas stāsts tiek prezentēts ar vaļsirdīgu maigumu. Zeidls sev ir atklājis jaunu cilvēciskumu, un pēc The Guardian sacītā, iespējams, ir viņa labākā filma.

Filma vācu, arābu valodās ar subtitriem latviešu valodā 

Mazajā zālē:  27.09. seanss 15:30; 28.09.seanss 15:30; 29.09. seanss 20:30; 30.09. seanss 18:00; 01.10. seanss 15:30; 02.10. seanss 20:30; 03.10. seanss 20:30    

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

MAMMU, ES TEVI MĪLU. Latvija, 2013. Garums: 88 min 

Režisors: Jānis Nords

Lomās: Vita Vārpiņa, Kristofers Konovalovs

"Mammu, es Tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Filma latviešu valodā.

Mazajā zālē: 28.09. seanss 13:30; 29.09. seanss 13:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ: 

No 13.septembra Splendid Palace Jaunajā zālē Vudija Allena filmu vakari!

No šīs nedēļas lielākajos Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunāko no Vudija Allena filmām - „Jasmīnas stāsts” (Blue Jasmine), savukārt kinoteātris Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) režisora daiļrades cienītājiem šomēnes sagatavojis vēl kādu notikumu – no 13.septembra kino Jaunajā zālē, nomainot Silto vasaras vakaru repertuāru, ik vakaru būs iespēja baudīt Vudija Allena pēdējās desmitgades labāko filmu izlasi.

Ir vērts no jauna iemīlēt Vudiju Allenu ar viņa izcilajām “Vikija. Kristīna. Barselona.“(2008,Vicky Cristina Barcelona), “Lai notiek kas notikdams” (2009,Whatever Works)“, Tu satiksi slaidu nepazīstamu tumšmati” (2010, You Will Meet a Tall Dark Stranger), „Pusnakts Parīzē” (2011, Midnight in Paris), „Romai - ar mīlestību” (2012, To Rome With Love), „Jasmīnas stāsts” (2013, Blue Jasmine).

Režisors Vudijs Allens dēvēts gan par Ņujorkas intelektuālo komiķi, gan par Eiropas tūrisma filmu pastkartīšu veidotāju, gan par neirotiķi ar labu humora izjūtu... Režisors, kurš pievērsies kino veidošanai sešdesmito gadu vidū, joprojām spēj uzņemt pa jaunai filmai ik gadu.

„Viņa kontā ir gandrīz piecdesmit filmu, kuras visas tā vai citādi ir uzlādētas ar humoru. Īstu Vudija Allena humoru. Pats apgalvo, ka 30 gadus apmeklējis psihoanalītiķi reizi nedēļā, līdz sapratis, ka tas neko nepalīdz... Bet visās savās filmās šķetina vīriešu/sieviešu attiecības ar tādu izsmalcinātu asprātību un sapratēja noslēpumainību! Viņš joko par neuzticīgiem vīriem un izlutinātām mājasmātēm, par paveciem ebrejiem, sagurušiem politiķiem un neveiksmīgiem scenāristiem... Un Vudijam Allenam kino pasaule visu piedod, pat visdivdomīgākos un nekorektākos jokus, kas filmās ir iepakoti ar neapšaubāmu cilvēcisku šarmu”, par Vudiju Allenu stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

„Vudijs Allens ir piedzīvojis arī atsalumu pret savām filmām (vismaz no amerikāņu publikas puses) pat 25 gadu garumā. Būdams ārpus Oskara balvu pretendentiem, viņš jau sen ir pasludināts par amerikāņu kino leģendu, ar akcentu uz 70. gadu kultūru. Tomēr pēdējos gados, uzsākot savu Eiropas filmu kolekciju, viņš atkal ir virsotnē, atkal ir Oskari, un viņš atkal ir “mīļākais” amerikāņu režisors, kurš zina visu par pilsētnieku neirozēm un tik jauki joko par veco Eiropu”, tā D.Āboliņa.

Vudija Allena filmu vakari ik vakaru kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē no 13.septembra plkst.19.00, biļešu cena uz seansu - 3 lati, kinoteātra DRAUGA kartes īpašniekiem - lētāk! Par repertuāru: www.splendidpalace.lv. 

Kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē „Jasmīnas stāsts” no 14.septembra!

 

VUDIJA ALENA FILMAS – LAI NOTIEK KAS NOTIKDAMS. ASV, Francija, 2009. Romantiska komēdija 

Garums: 92 min 

Režisors: Woody Allen

Lomās: Larry David, Adam Brooks, Lyle Kanouse, Nicole Patrick, Patricia Clarkson

Ekscentriskais ņujorkietis Boriss iepazīstas ar daiļu, bet gaužām slikti audzinātu meiteni vārdā Melodija, kura atbraukusi no provinces, lai iekarotu Ņujorku. Viņai iepatīkas Borisa dzīvoklis un dzīvesstils, bet Borisam - pati Melodija. Starp abiem izveidojas neticamas, nereālas un kaislīgas romantiskas attiecības... Taču drīz uz Ņujorku atbrauc arī Melodijas radinieki no dienvidu štatiem, un Borisa līdz šim ļoti mierīgā un līdzsvarotā dzīve pārvēršas par neprognozējamu notikumu virkni. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Jaunajā zālē: 28.09. seanss 19:00; 03.10. seanss 19:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

VUDIJA ALENA FILMAS –  TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI. ASV, Spānija, 2010

Komēdija

Garums: 98 min

Režisors: Woody Allen

Lomās: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Josh Brolin, Naomi Watts, Gemma Jones, Freida Pinto, Lucy Punch

Vudija Allena komēdijas TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI centrā ir divi laulāti pāri - Alfijs un Helēna un viņu meita Sallija ar vīru Roju, - kuru kaislības, ambīcijas un vēlmes liek iekulties ķibelēs un zaudēt prātu...

Alfijs pamet Helēnu, cerībā atgūt zudušo jaunību ar jaunu mīļāko, Helēna uzticas zīlnieces padomiem. Sallija, būdama nelaimīga savā laulībā, uzsāk dēku ar glīto mākslas galerijas īpašnieku un savu bosu Gregu. Savukārt viņas vīrs rakstnieks Rojs kļūst kā apmāts pēc noslēpumainās kaimiņienes...

Filma TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI iekļauta ACME Film kolekcijā SMART. Tā ir īpašu filmu kolekcija gudram skatītājam, kurā iekļautas izcilas filmas - vizuāli, intelektuāli un emocionāli uzrunājoši mākslas darbi. Tas ir kino acīm, prātam un sirdij.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Jaunajā zālē: 29.09. seanss 19:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

VUDIJA ALENA FILMAS – PUSNAKTS PARĪZĒ. ASV, Spānija, 2011. Komēdija, fantāzija, romantika

Garums: 94 min 

 

Režisors: Woody Allen

Lomās: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Michael Sheen, Marion Cotillard, Adrien Brody, Carla Bruni

Romantiskākajā pilsētā Parīzē ierodas jauns pāris, kuram rudenī paredzētas kāzas. Pilsētā darba darīšanās ieradušies arī līgavas vecāki. Šie cilvēki nenojauš, ka notikumi mīlestības pilsētā neatgriezeniski izmainīs viņu dzīves. "Pusnakts Parīzē" ir romantiska komēdija par jauna cilvēka mīlestību pret pilsētu - Parīzi. Par ilūziju, ka dzīve, kas atšķirtos no tās, ko dzīvojam, būtu daudz labāka.

Režijas meistara Vudija Alena jaunajā filmā galvenās lomas atveido Ovens Vilsons, Rečela Makadamsa, Mariona Kotijāra, kā arī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Jaunajā zālē: 30.09. seanss 19:00

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

VUDIJA ALENA FILMAS – VIKIJA, KRISTĪNA, BARSELONA. ASV, Spānija, 2008. Romantiska drāma

Garums: 96 min 

Režisors: Woody Allen

Lomās: Javier Bardem, Patricia Clarkson, Penélope Cruz, Scarlett Johansson 

Divas amerikāņu draudzenes Vikija un Kristīna pavada dēkainas vasaras brīvdienas Spānijā. Meitenēm ir kardināli atšķirīgi uzskati par seksu un laulību. Viņas satiek karstasinīgu spāņu mākslinieku, kurš uzaicina abas pavadīt kopīgu nedēļas nogali. Situācija kļūst sarežģīta, kad pie apvāršņa uzrodas arī mākslinieka bijusī sieva...

Romantiskā komēdija par amerikāņu meiteņu vasaras dēkām Spānijā izpelnījās kritiķu atzinību 2008. gada Kannu kinofestivālā un saņēmusi "Zelta Globusu" kā labākā komēdija.  Galvenās lomas filmā atveido Penelope Krusa, kas par šo darbu saņēmusi ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars", Skārleta Johansone un Havjers Bardems!

Filma angļu, spāņu valodā ar subtitriem latviešu valodā 

Jaunajā zālē: 01.10. seanss 19:00

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

 

VUDIJA ALENA FILMAS – ROMAI – AR MĪLESTĪBU. ASV, Itālija, Spānija, 2012. Romantiska komēdija 

Garums: 102 min 

Režisors: Woody Allen

Lomās: Penélope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Roberto Benigni, Woody Allen

Izcilais režisors Vudijs Alens mīlestības apliecinājumu skaistākajām Eiropas pilsētām turpina ar filmu par "mūžīgo pilsētu" - Romu. Pēc panākumus guvušajām lentēm „Vikija Kristīna Barselona" un „Pusnakts Parīzē" seko romantiska komēdija "Romai - ar mīlestību", kurā savijas vairāki komiski un romantiski stāsti. Filmā darbojas tādas zvaigznes kā Penelope Krusa, Aleks Boldvins, Elēna Peidža, Džese Eizenbergs un citi.  Arī pats režisors un scenārija autors Vudijs Alens atgriežas uz lielā ekrāna!  

Filma angļu, itāliešu valodās ar subtitriem latviešu valodā. 

Jaunajā zālē: 02.10. seanss 19:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā: Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU

Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands

Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš

Gaismas: Georgs Kozulis

Pasākuma ilgums: 2h

Ieeja no 19:30

Jaunajā zālē: 27.09. plkst. 20:00 

Ieeja: 5.00 Ls 

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv

Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji – scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: katru dienu

Seansu sākums: 

10:00 (ENG); 11:00 (RUS); 12:00 (ENG); 13:00 (RUS); 14:00 (ENG); 15:00 (RUS)

Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam

www.splendidpalace.lv