Ulda Stabulnieka dzimšanas dienā 8. oktobrī notiks komponistam veltīts koncerts

Sagaidot komponista Ulda Stabulnieka dzimšanas dienu, 8. oktobrī kinoteātrī “Splendid Palace” notiks koncerts “Stabulnieks. Čaks. Rīga.”, kura norises idejas autore ir komponista meita Elīza.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Koncertam ir dots simbolisks nosaukums - “Stabulnieks. Čaks. Rīga.”, kas norāda uz abu izcilo Latvijas kultūras personību – Ulda Stabulnieka un Aleksandra Čaka kopējo mīlestību – Rīgu. Koncerts, kas notiks tieši Ulda Stabulnieka dzimšanas dienā, būs muzikāls uzvedums, kura režisors ir Voldemārs Šoriņš, un tajā skanēs dziesmas un dzeja, kas veltīta mūsu galvaspilsētai Rīgai. “Gatavojoties šim koncertam mēs rūpīgi pārskatījām Latvijas Radio fonotēku un atradām tajā vairākas dziesmas, kas līdz šim publikai ir bijušas gandrīz nezināmas, taču tās ir pelnījušas izskanēt šajā koncertā”, teic tā producents Juris Millers. “Gribētu izteikt lielu paldies komponista Ulda Stabulnieka meitai Elīzai par ideju rīkot koncertu, kura vienojošais elements ir Rīga, Stabulnieks un Čaks”. Koncertā izskanēs gan pagājušā gadsimta 70. un 80. gados sarakstītās dziesmas, gan skaņdarbi, ko komponists radīja sava mūža noslēgumā un kas plašākai sabiedrībai nav zināmi.

 

Koncertā piedalīsies dziedātāji un aktieri Ojārs Grinbergs, Niks Matvejevs, Jānis Skanis, Ivo Grīsniņš Grīslis, Juris Vizbulis, Ēriks Zeps, Ieva Pļavniece un Rūta Dūduma, kā arī muzikālās apvienības “Vintāža” mūziķi.

 

Reklāma
Reklāma

Jāpiezīmē, ka šis koncerts tiek rīkots ar mērķi savākt līdzekļus komponistam Uldim Stabulniekam veltītas piemiņas plāksnes izveidei un atklāšanai pie viņa dzimtā nama Rīgā, A.Čaka ielā 33.  Koncerta norisi atbalsta arī Rīgas dome. Biļetes uz koncertu vēl ir pieejamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs.

 

Pagājušajā gada 25. novembrī tika rīkots komponista Ulda Stabulnieka Piemiņas koncerts “Tik un tā”, kura laikā tika savākti līdzekļi komponistam veltīta pieminekļa izveidei un uzstādīšanai Meža kapos, Mākslinieku kalniņā.  Piemineklis, kura nosaukums ir “Sirdspuksti” tika atklāts šī gada maijā.