Pie Brīvības pieminekļa svinēs Latvijas armijas 94.dzimšanas dienu

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina visus interesentus apmeklēt Latvijas armijas 94.dzimšanas dienas pasākumu, kas notiks 10.jūlijā pie Brīvības pieminekļa. 

Trešdien pie Brīvības pieminekļa ikviens aicināts nosvinēt Latvijas armijas 94.dzimšanas dienu.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Trešdien pie Brīvības pieminekļa ikviens aicināts nosvinēt Latvijas armijas 94.dzimšanas dienu.

 

Trešdien plkst.12 pasākums sāksies ar goda sardzes maiņu, NBS orķestra defilē programmu, kā arī aizsardzības ministra Arta Pabrika un NBS komandiera ģenerālleitnanta Raimonda Graubes uzrunām.

 

No plkst.12 līdz 15 karavīriem un visiem interesentiem par prieku uzstāsies NBS orķestris (diriģents kapteiņleitnants Guntis Kumačevs), Zemessardzes orķestris (diriģents dižkareivis Andis Karelis), NBS deju kopa „Bramaņi (vadītāja Taiga Ludborža) un Madlienas mažoretes (vadītāja Anna Krastiņa). Pasākumu vadīs Raimonds Bergmanis. Apliecinot ciešo sadarbību ar aizsardzības nozari, paraugdemonstrējumus rādīs ielu vingrotāji, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja ministrijā.

Reklāma
Reklāma

 

Visiem klātesošajiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas armijas izveidošanas vēsturi, kā arī uzzināt par karavīru izaicinājumiem mūsdienās. Tāpat būs iespēja nosūtīt video sveicienus Latvijas armijas karavīriem akcijā "Pasveicini karavīru!". 

 

Latvijas armija tika izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi. Dažus mēnešus vēlāk, 1919.gada 11.novembrī, šī jaunizveidotā armija atbrīvoja Rīgu no Bermontiešu karaspēka.