Bērnu ansambļi ieskandina Dziesmu svētkus - koncertā ieeja bez maksas!

Jau šodien, 2.jūlijā, Berga bazārā tiks atklāta Vispārējo XXV latviešu Dziesmu un XV Deju svētku programma Berga Bazārā. Seši labākie bērnu vokālie ansambļi  ieskandinās svētkus ar lustīgu un krāsām bagātu koncertrepertuāru. Ieeja - bez maksas.

Šodien Berga bazārā uzstāsies arī bērnu ansamblis Knīpas un knauķi. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šodien Berga bazārā uzstāsies arī bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi". Publicitātes foto.

 

Šodienas bērnu koncertā skanēs gan latviešu tautas dziesmas, gan bērniem jau iemīļotas oriģināldziesmas. Koncertā būs iespēja dzirdēt Jelgavnieku ansambli "Rotiņa",  Lielvārdes ansambli "Mikauši" un divus Rīgas ansambļus "Kolibri" un "Knīpas un Knauķi". Tālākie kolektīvi pie Rīgas klausītājiem ieradīsies no Liepājas - ansamblis "Gaismiņa" un no Krāslavas ansamblis "Krāslaviņa".

Rīt, 3.jūlijā plkst.13 norisināsies Mazākumtautību kolektīvu un individuālo izpildītāju koncerts "Pacelies spārnos", kura programmu veidos dažādu Latvijā dzīvojošo kultūru - ebreju, poļu, baltkrievu, krievu, vācu un ukraiņu vokālie ansambļu un dziedātāju priekšnesumi.

Pasākuma režisores Lienes Jēkabsones iecerē ir likt klausītājiem kā putniem pacelties spārnos un mūzikas varā pārlaisties pār  Latviju un iepazīt atšķirīgās kultūras - nacionālos tērpus, mentalitātes un nacionālās kultūras vērtības. Koncerts būs kontrastu un pārsteidzošu emociju bagāts, tas vēstīs par multikulturālu sabiedrību, kurā cilvēks ar savu atšķirīgo nacionālo identitāti spēj līdzāspastāvēt vienlaikus bagātinot kultūras dzīvi Latvijā.

5.jūlija koncertā no plkst.14 - 16 uzstāsies nesen notikušā bērnu vokālās mūzikas konkursa “Balsis” laureāti. Programmā būs tautasdziesmu apdares bērnu kora sastāviem. Kopumā tā būs vasarīga koncertprogramma ar tautas melodiju apdarēm, ko pēc vēlēšanās būs iespēja dziedāt līdzi skatītāju rindās.

6. jūlijā no plkst.18 sāksies folkloras dienas intīmākā daļa, stāstnieku klubs, kas mūsdienu vidē ir kļuvusi nedaudz piemirsta tradīcija. Kopš Birojnīca kļuvusi par iemīļotu pieturas vietu ne tikai mūsdienu lektoriju, diskusiju, prezentāciju un interviju formātam, tā noteikti atbilst folkoras stāstnieku prasībām pēc  omulīgām telpām ar intelektuāli rosinošu vidi. Ikviens aicināts pievienoties stāstnieku klubam ar Gunti Pakalnu starp stāstnieku kluba mutīgām sievām un vīriem.

Reklāma
Reklāma

Berga bazārā no 2.-5.jūlija plkst.12-18 notiks arī Amatnieku tirdziņš.


Kā portālam mammamuntetiem.lv norāda Berga Bazāra biedrības direktore Kristiāna Skābarde, vēsturiski Kristaps Bergs ( lasi Kalniņš) iesaistījās II un III Latviešu dziesmu un deju svētku organizēšanā, palīdzot vismaz 1000 dziedātājiem katrā reizē ar izmitināšanu savos jaunuzceltajos namos, tiem nodrošinot tīras un izremontētas telpas, salmu guļvietas, iespēju nomazgāties un iestiprināties ar alu.

Atmiņās par šo notikumu Kristaps Bergs 1894. gada izdotajā bazāra kalendārā raksta:"1888. gadā biju ar būves darbiem jau tik tālu, ka trešajos Latviešu dziedamos svētkos 800 dziedātājiem varēju dot mitekli jaunā bazāra telpās, un dažs labs no jums, cien. Lasītāja un cien. Lasītajs, atminēsies, cik mundri un jauki toreiz nodzīvojām."

Šogad Kristapa Berga 170.jubilejā viņa celtajā Rīgas pirmajā tirdzniecības pasāžā Berga Bazārā notiks virkne Dziesmusvētku koncertu.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.