Rīgā pirmo reizi notiek Ģimenes veselības dienas

Šogad no 11. līdz  15.maijam Rīgā norisināsies "Ģimenes veselības dienas", uz kurām ir aicināti visu paaudžu iedzīvotāji, lai uzzinātu daudz jauna par savu un apkārtējās vides veselību, par veselīgu dzīvesveidu, kā arī par pašvaldības pakalpojumiem rīdziniekiem.

Vairākas dienas ģimenes Rīgā varēs uzzināt par veselīgu dzīvesveidu.Foto iesūtīja Dagnija Antane.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vairākas dienas ģimenes Rīgā varēs uzzināt par veselīgu dzīvesveidu.Foto iesūtīja Dagnija Antane.

Šis pasākums tiek organizēts pirmoreiz.

"Ģimenes veselības dienu"laikā Rīgas pilsētas iedzīvotāji varēs uzzināt vairāk par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, par dzīvnieku veselību un izturēšanos pret tiem, par apkārtējās vides drošību, kārtību un tīrību. Pasākumu laikā varēs pilnveidot un attīstīt savas sportiskās prasmes un iemaņas, piedaloties sacensībās, trenēt prātu, izspēlēt sen aizmirstas un jaunas spēles.
 
"Ģimenes veselības dienas" tiks atklātas 11.maijā plkst.12 Purvciemā, Rīgas 80.vidusskolas teritorijā, Andromedas gatvē 11, un turpināsies līdz plkst.18.

 

Svētdien, 12.maijā, "Ģimenes veselības dienas" pārceļosies uz Bolderāju - Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas teritoriju (Parādes ielā 5), kur pasākumi notiks no plkst.12 - 18..

Pirmdien, 13.maijā, pasākumi notiks Iļģuciemā - Rīgas 71.vidusskolas teritorijā (Iļģuciema ielā 6).

Otrdien 14.maijā, "Ģimenes veselības dienas" norisināsies Teikā, Rīgas Teikas vidusskolas teritorijā (Aizkraukles ielā 14), un noslēgsies trešdien, 15.maijā, Juglā, Rīgas Juglas vidusskolas teritorijā (Kvēles iela 64). Darbadienās, no 13. līdz 15.maijam aktivitātes plānotas no plkst.14 - 20.

Reklāma
Reklāma

Katru dienu iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties Rīgas Zoodārza izbraukuma lekcijā "Raibais ducis", gatavot veselīgas sviestmaizes kopā ar sertificētu uztura speciālistu un uzdot tam savus jautājumus, atsvaidzināt atmiņu par dažādām bērnības un skolas laika spēlēm, rotaļām, pārbaudīt atmiņu un loģisko domāšanu atjautības un kustību koordinācijas uzdevumos.

Rūpējoties par apkārtējo vidi, būs iespēja nodot nevajadzīgos medikamentus un dzīvsudraba termometrus, pretī saņemot kuponu par bezmaksas redzes pārbaudi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Rīgas Pašvaldības policija palīdzēs uzzināt vairāk par savu ikdienas darbu, iejusties policista vai ugunsdzēsēja ādā. Pie Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes "Ulubele" telts būs iespēja uzzināt par iespējām palīdzēt dzīvniekiem, kuri ir zaudējuši savas mājas.

Visi pasākumi apmeklētājiem pieejami bez maksas.