Šosestdien notiks Vislatvijas ūdenstūristu saiets "Lielais plosts 2013"

25.maijā, Daugavas senlejas lokos notiks Vislatvijas ūdenstūristu saiets "Lielais plosts 2013", kurā piedalīsies ap 1000 dalībnieku. Pasākums norisināsies "Daugavpils novadā - kur saule rotājas" - dabas parkā "Daugavas loki", kas atrodas Naujenes pagasta teritorijā.

Veiksmīgākie plostotāji balvā saņems laivu. Foto iesūtīja Armands Bikmanis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veiksmīgākie plostotāji balvā saņems laivu. Foto iesūtīja Armands Bikmanis.

Inovatīvā pasākuma ideja, unikāli dabas skati, viesmīlība un draudzīga gaisotne ir labs pamats ikgadējai tradīcijai - tikties Daugavpils novadā, portālam mammamuntetiem.lv atzīst biedrības "Beibuks SK" valdes priekšsēdētājs Ilmārs Lociks.

Ja Tev patīk klusi ūdens šļaksti, liega vēja plūsma, ugunskura sprakšķi, jautri burbuļojošs zivju zupas katliņš, ar zvaigznēm piekaisītas naksnīgās debesis, draugu balsis kopdziesmā un viss, kas saistās ar atpūtu uz ūdeņiem, Tu esi mūsējais, saka pasākuma organizators.

Šis šogad būs jau otrais Vislatvijas ūdenstūristu saiets. Tajā plānots piesaistīt Latvijas lielākos ar ūdenstūrismu un aktīvo atpūtu saistītā inventāra nomas operatorus, biedrības, klubus, darba un draugu kolektīvus, ģimenes un individuālos braucējus. 2012.gadā saietā piedalījās vairāk nekā 100 peldlīdzekļi ar kopējo dalībnieku skaitu 500 cilvēki. Ūdenstūristu saieta ideja ir balstīta uz vienotu atpūtu dabā, aktīva dzīves veida popularizēšanu un dabas izpēti.

25.maijā no plkst.9-12 paredzēta dalībnieku ierašanās Slustišķos. Komandā jut ne mazāk par trim cilvēkiem. Par krāšņākajiem tērpiem paredzētas speciālas balvas.

Reklāma
Reklāma

Stacijas koncepcija - vēlme parādīt dalībniekiem skaistākās vietas Daugavas krastos, muzejus, takas. Lai pretendētu uz balvām, ir jāpiereģistrējas visās stacijās. Visiem saieta dalībniekiem tiks izsniegtas mašrutu kartes.

Maršruti - stacijas - izvietotas Markovas takā, pie lielā akmens, Vecticībnieku mājā, Lauku sētā. Iespējams, dažas būs laivu braucienu laikā.

Lielā plosta starts tiks dots ap plkst.16.30. Vakara gaitā uz peldošās skatuves būs danči un dažādas citas aktivitātes. Paredzēts arī ugunšovs. Labākie plostotāji bavā saņems laivu un zāles pļāvēju.