No 30.marta Rīgas Cirkā Feijerija ar bīstamiem un plēsīgiem putniem

No sestdienas, 30.martā, Rīgas Cirka programmā “Planēta Cirks”, būs skatāma Ukrainas cirka mākslinieku Olenas un Oleksandra Maičuku unikālā putnu atrakcija “Feijerija ar bīstamiem un plēsīgiem putniem”. Šis priekšnesums skatītājus pārsteigs ar plašu putnu sugu daudzveidību: vistas, gaiļi, pīles, fazāni, pūces, ūpji, stārķi un zivju gārņi, pat milzu plēsējs- melnais grifs. Sešas no priekšnesumā redzamajām putnu sugām ir ierakstītas Sarkanajā grāmatā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Man prieks, ka ir izdevies pārvarēt problēmas, kuras bija radušās putnus transportēšanas procesā, un mākslinieki beidzot ir ieradušies Rīgas Cirkā, lai skatītājiem parādītu šo unikālo cirka priekšnesumu, kurā tik tuvu ir iespējams redzēt tādu putnu sugu daudzveidību,” informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.


Reklāma
Reklāma


Programmā “Planēta Cirks”:  Eiropā vienīgā iluzioniste – sieviete Eva Julia Christiie ar maģijas un ilūzijas šovu, kurā redzami eksotiski un mājas dzīvnieki, prestižā cirka festivāla "City of Latina" (Itālijā) uzvarētāji – Krievijas cirka kompānijas mākslinieki- lidojošo akrobātu ansamblis "Arkāde", ugunīgais jātnieks, senas Krievijas cirka dinastijas pārstāvis Jurijs Volodčenko, Maskavas Lielā valsts cirka māksliniece – gaisa vingrotāja kubā Zoja Barkova-, Latvijas cirka mākslinieki virtuozi ar pātagām Kristaps Pavlovs un Ina Sopova, ekscentriskie akrobāti “Jūrnieki” un vingrotāji uz stieņa. Skatītājus smīdina klaunādes klasiķis Antons Pilosjans.

Programma "Planēta CIRKS" Rīgas Cirkā skatāma no 22.marta līdz 5.maijam. Precīzs izrāžu grafiks atrodams mājas lapā www.cirks.lv.

Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.


Par „Rīgas Cirku”:
„Rīgas Cirks” ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu „Rīgas Cirks” ir atzīts par „Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli”. 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".