Trešo reizi Liepājā notiks koncertcikls Iededz Gaismu

Jau trešo ziemu pēc kārtas organizācija Via Cultra liepājniekiem piedāvā gada tumšākajā laikā gaismu un siltumu atrast kopā ar izciliem latviešu mūziķiem koncertciklā IEDEDZ GAISMU mājīgajā Hika zālē. Piecu koncertu sezonā skanēs gan kamermūzikas klasika, gan mūsdienīgas intonācijas, gan muzikāli literāri uzvedumi.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Koncertciklu 27. decembrī plkst. 18.00 VECGADA KONCERTĀ atklās Spīķeru kvartets (Marta Spārniņa - vijole; Antti Kortelainen - vijole; Zane Kalniņa - alts; Ēriks Kiršfelds - čells), atskaņojot jaunā gada gaidīšanas laikam tik piemēroto Vīnes klasikas un romantisma laika mūziku - V.A. Mocarta un E. Grīga un stīgu kvartetus.


5. janvārī klausītājus Vizmas Belševicas daiļradei veltīta kamerizrāde DŪDIEVIŅŠ. Iestudējumā piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, Nacionālā teātra pagājušajā sezonā atzītais labākais aktieris Gundars Grasbergs, pianists Aldis Liepiņš, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis. Kamerizrāde veidota kā draugu saruna, kuras laikā tiek salikta attēlu mīkla jeb t. s. puzle. Programmā dzirdēsim R. Grīnblata, I. Kalniņa, J. Kulakova, A. Maskata, R.Paula, O. Silabrieža, U. Stabulnieka dziesmas ar Vizmas Belševicas un viņas dēlu Klāva Elsberga un Jāņa Elsberga dzeju, kā arī Vizmas Belševicas pasakas no krājuma Zem zilās debesu bļodas
Šā gada septembrī visa pasaule atcerējās Džona Keidža 100. dzimšanas dienu. Ar viņa mūziku sastopamies ik dienu - tikpat svarīgas kā mūzikas skaņas Keidžam bija arī visas mūs aptverošās ikdienišķās un neikdienišķās dzīves skaņas. Komponista jubilejai Trio Opera (Svetlana Okuņa - vijole; Inga Sunepa -čells; Juris Žvikovs -klavieres) un video mākslinieks Roberts Rubīns sagatavojuši īpašu koncertprogrammu 19. janvārī DŽONAM KEIDŽAM - 100.

 

2. februārī jaunizveidots trio klarnetists Egīls Šēfers, čellists Ēriks Kiršfelds un pianists Toms Ostrovskis klausītājus priecēs koncertā BĒTHOVENS, BRĀMSS UN LATVIEŠI, īpaši izceļot liriskā mūizkas instrumenta - klarnetes uzvaras gājienu gan kā koķetu un klasisku instrumentu L. Bēthovena darbos, gan kā īpatnu un nedzirdētu S. Ratnieces mūzikā, smeldzīgu un dramatisku J. Brāmsa un visbeidzot humoresku un flirtējošu P. Plakida kompozīcijās.


Koncertciklu 16. februārī noslēgs programma TANGO UN TEĀTRIS, kuru piedāvā Kvartets Undertango (Mārtiņš Zilberts - klavieres; Evita Dūra-Andersone - akordeons; Gidons Grīnbergs - vijole; Viktors Veļičko - kontrabass) kopā ar solistiem baritonu Armandu Siliņu; soprānu Guntu Davidčuku un aktieri Gundaru Grasbergu. Koncertā būs dzirdami pazīstamu latviešu komponistu Artūra Maskata un Oskara Stroka mazāk pazīstami skaņdarbi. Dzirdēsim Maskata skaņdarbus no izrādēm "Lācis", "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts" un uzveduma "A.Čakam 110", kā arī Oskara Stroka tango un mīlas dzeja.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Reklāma
Reklāma

Cena iepriekšpārdošanā - Ls 5.

Studentiem, skolēniem un pensionāriem ir atlaides - iepriekšpārdošanā Ls 3. Koncerta dienā cena pieaugs. Pieejams arī abonements uz visiem cikla koncertiem par Ls 15.

Grupām sākot no 10 personām, cena Ls 3.

Grupu pieteikumus pieņemam e-pastā: viacultura.lv@gmail.com, pa tālr. 26136938.
Bērniem līdz 7 g. vecumam pieaugušā pavadībā ieeja bez maksas.