Bērnus simfoniskai mūzikai pievērsīs jauns tēls - blēņdaris LeNeSons

LeNeSOns ir jauns orķestra tēls - zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuram ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu.

Orķestra jaunais tēls - blēņdaris LeNeSOns, foto autors - LNSO.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Orķestra jaunais tēls - blēņdaris LeNeSOns, foto autors - LNSO.

Simfoniskajam orķetrim jauns tēls – puisēns LeNeSOns 

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, LNSO jaunajā sezonā piedāvās 4 simfoniskos koncertus bērniem un jauniešiem, no kuriem viens būs baleta uzvedums. Šajā sezonā jau zināmajiem koncertu dalībniekiem – orķestrim un diriģentam Andrim Vecumniekam pievienosies jauns tēls – LeNeSOns. Tas ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuram ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu. Viņš piedalīsies koncertos, lai kopīgi ar bērniem izzinātu visus orķestra noslēpumus. Caur dažādiem piemēriem, dažreiz smieklīgiem, dažreiz nopietniem, bērniem tiks pastāstītas mūzikas un orķestra pamatvērtības. Koncertu starpbrīžos, kā ierasts, notiks instrumentu demonstrācijas, priekšnesumi un citas aktivitātes, kurās LeNeSOns ņems aktīvu dalību.


 

Bērnu koncerts "LeNeSOns Eiropā" notiks 2013. gada 2. februārī un tajā LeNeSOns iepazīsies gan ar pavisam tuvu, gan nedaudz tālāku kaimiņu dziesmām un dejām - mums pazīstamām un tuvām noskaņām...


Turpretim trešais bērnu koncerts "LeNeSOna eksotiskie ceļojumi" notiks 2013. gada 3. martā un tajā LeNeSOns dosies pāri okeānam, turp, kur virmo neparasti ritmi un ugunīgas noskaņas....


Ceturtais bērnu koncerts – baleta uzvedums "80 minūtēs apkārt zemeslodei" notiks 2013.gada 12. un 13. aprīlī, un būs LNSO sitaminstrumentālista un komponista Riharda Zaļupes jaundarba pirmizrāde, kuram horeogrāfiju veidos Agris Daņiļēvičs, režiju – Uģis Brikmanis, bet visu to izdejos deju skola "Dzirnas". Apceļojis Eiropu un tālās zemes, LeNeSOns ir sajūsmināts, cik daudz vēl ir skaistu un neatklātu vietu! Kā gan gribētos apceļot pasauli vienā laidā! LeNeSOns atceras par Žilu Vernu, kurš reiz jau aprakstījis, kā Zemeslodi var apceļot 80 dienās.


Bērnu koncertus kā ierasts vadīs un diriģēs Andris Vecumnieks. Iepriekšminētajos datumos plkst.11 notiks koncerti latviešu un krievu valodā, bet plkst.14 – latviešu valodā.

Reklāma
Reklāma

 

Koncertu cikla „Simfoniskie koncerti bērniem” mērķis ir uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņos interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Koncertu cikla mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrēšanā piedalās paši simfoniskā orķestra mūziķi.

 

Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau sesto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību.

 

Biļešu cenas uz koncertiem ir Ls 3 un Ls 5, bet uz baletu - Ls 5 - 10 atkarībā no izvēlētās vietas.
Iegādājoties biļetes uz visiem četriem bērnu koncertiem - 20% atlaide izvēlēto biļešu iegādei. Šis piedāvājums ir spēkā tikai Lielās Ģildes biļešu kasē.


Materiāls sagatavots sadarbībā ar LNSO komunikāciju vadītāju Mārtiņu Pučku.