Rīgas Cirkā Starptautisks bērnu un jaunatnes cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule 2012"

No 6. līdz 8. jūlijam, Rīgas Cirkā, norisināsies Starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls “Brīnumu pilna pasaule- 2012”. Šogad, dalībai festivālā ir apstiprināti vairāk nekā 30 cirka priekšnesumi no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Ukrainas, Šveices un Francijas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Trijās izrādēs tiks noteikti festivāla labākie cirka numuri, kas finālā, 8.jūlijā plkst. 16:00, saņems galvenās balvas. Festivāla dalībniekus vērtēs starptautiska, kompetenta žūrija, kā arī ikvienam skatītajam būs dota iespēja izteikt savu vērtējumu, balsojot par savu favorītu, kurš festivāla galā izrādē saņems “Skatītāju simpātiju” balvu. 

 

„Ir patiess prieks, ka par Rīgas Cirka organizēto bērnu un jaunatnes cirka festivālu ir izrādīta tik liela interese. Šogad uz festivālu brauc 80 bērni un jaunieši no 20 cirka skolām un studijām. Starp festivāla dalībniekiem ir Oršas (Baltkrievija) un Luganskas (Ukraina) spēcīgo cirka studiju audzēkņi, kuri iepriekšējos festivālos ir parādījuši ļoti labu sniegumu, kā arī jaunie mākslinieki no Sanktpēterburgas (Krievija), Šveices un Francijas cirka studijām. Priecē, ka arī Latvijas cirka studijas ir sasparojušās un festivālam pieteikušas daudz, labus numurus,” informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

 

Festivāla mērķis ir attīstīt labas cirka tradīcijas, sekmēt jauno mākslinieku pieredzes apmaiņu un veselīgas konkurences ietekmē celt profesionālo līmeni, kā arī veidot labus savstarpējos sakarus starp Latviju, Eiropu un citām pasaules valstīm.

Reklāma
Reklāma

 

Starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls “Brīnumu pilna pasaule- 2012” norisināsies Rīgas Cirkā no 6.līdz 8.jūlijam. Izrādes notiks 6.jūlijā plkst.18:30, 7.jūlijā plkst.16:00 un 8.jūlijā plkst.16:00. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs.


Par „Rīgas Cirku”:

„Rīgas Cirks” ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas inovators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu „Rīgas Cirks” ir atzīts par „Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli”. 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".