Latvijas Dabas muzejā līdz 30 jūnijam zemeņu izstāde

No 28. līdz 30. jūnijam Latvijas Dabas muzejā pēc trīs gadu pārtraukuma būs aplūkojama izstāde „Zemenes”, ko piedāvā Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Zemenes ir kaprīza kultūra. To nogatavošanās laiku ir grūti paredzēt, tāpēc pēdējos gados laika apstākļu dēļ izstādes netika rīkotas. Taču šogad ikvienam zemeņu mīļotājam būs iespēja vienkopus aplūkot plašu zemeņu šķirņu klāstu.

Izstādē, ko vienmēr pavada saldā un kārdinošā smarža, tiks eksponēta a/s „Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija”, Jāņa Aldermaņa dārzniecības, SIA „Melnalkšņi ET” īpašnieka Jura Švarca u.c. šī gada zemeņu raža.

Īpašs pārsteigums izstādes apmeklētājiem būs maz pazīstamie ēdamie sausserži. Tie ir dekoratīvi krūmi ar zilām, interesanti iegarenām ogām. Lielākā daļa to sugu nav ēdamas, taču nereti cilvēki nezina, ka ir arī vairāki ēdamie sausserži, ko izstādē aplūkot piedāvās Nacionālais Botāniskais dārzs.

Aicinām baudīt Latvijā audzētas vasaras bagātības, kā arī konsultēties ar speciālistiem un izvēlēties sev piemērotākās šķirnes.


Izstādes atklāšana notiks 28. jūnijā plkst. 13:00
Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:
C. – no 13:00 līdz 19:00
Pk., S. – no 10:00 līdz 17:00

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Reklāma
Reklāma