2. jūnijā iespēja apmeklēt cirka izrādi bez maksas

Atzīmējot Starptautisko Bērnu aizsardzības dienu, Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28, 1. stāvā) mākslas spēļu „Eiropas gadalaiki bērniem” ietvaros 2. jūnijā plkst. 12.00,  notiks pasākums bērniem un ģimenēm „ES mājā viesojas cirks!”.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Rīgas cirks atklāts 1888. gada beigās un ir būvēts pēc tāda paša principa kā Eifeļa tornis Parīzē. Vienīgā atšķirība ir tā, ka Rīgā šī ēka uzcelta pusgadu ātrāk. Tomēr Latvijas cirka vēsture ir senāka nekā celtne galvaspilsētas centrā, jo vismaz 60 gadus pirms ēkas uzbūvēšanas jau bija pazīstams Kurzemē dzimušais akrobāts Kristofs de Bahs. Cirka vēstures grāmatās par viņu raksta – Eiropas cirka tēvs. Par brīnumu pilno pasauli ES mājā klātesošie varēs pārliecināties paši – lasot fragmentus no grāmatas par cirku, skatoties filmu par cirku un vērojot visdažādākos trikus.
Bērni varēs apgūt žonglēšanu populārā oriģinālžongliera Kristapa un speciālista Valērija vadībā, izmantojot dažādus priekšmetus – bumbiņas, vālītes, riņķus un līdzi atnestos kartupeļus vai apelsīnus. Būs iespēja piedalīties burvju triku nodarbībās un pirkstu veiklības treniņos kopā ar Latvijā labāko manipulatoru-iluzionistu Leonīdu Fedotovu. Gaidāmi arī klaunu triki, balansa māksla jeb ekvilibristika, kā arī gaisa baloniņu siešana kopā ar klauniem Mix & Mary. Bērniem trikus palīdzēs apgūt Rīgas Cirka studijas "Cirka zvaigžņu fabrika" audzēkņi.


Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 gadiem.
Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.


Reklāma
Reklāma