Ko interesantu piedāvā kinoteātrī "Splendid Palace" no 16. līdz 22. martam?

Kinoteātris "Splendid Palace" aicina ielūkoties repertuārā no 16. līdz 22. martam.

Jau piekto reizi Latvijas Kultūras akadēmija aicinās kinogardēžus uz nakts filmu skati ar nosaukumu „Crazy Night”. Tā tiek plānota naktī no 17. uz 18. martu kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau piekto reizi Latvijas Kultūras akadēmija aicinās kinogardēžus uz nakts filmu skati ar nosaukumu „Crazy Night”. Tā tiek plānota naktī no 17. uz 18. martu kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē.

LIELAJĀ ZĀLĒ
BALETS „ROMEO UN DŽULJETA” Tiešraide no Royal Opera House, Londona

Slavenā Šekspīra traģēdija par skaisto, smeldzīgo un skumjo stāstu par divu dzimtu nerimstošo naidu, kas liedz Romeo un Džuljetai baudīt patiesu mīlestību.
Mūzikas autors: Sergejs Prokofjevs
Horeogrāfs: Kenets Makmilans
Lomās:
Romeo: Sergejs Poluņins
Džuljeta: Lorēna Katbertsone
Lielajā zālē: 22. martā plkst. 21:15.
Ieeja: 7.00 Ls; 9.00 Ls

KINOLKETORIJS
"Tas, ko tu nedrīksti nezināt VIII. Kino un citas mākslas"
Rīgas Kino muzejs un kinoteātris "Splendid Palace" no 21. marta līdz 9.maijam rīkos astoto kinolektoriju "Tas, ko tu nedrīksti nezināt", iepazīstinot skatītājus ar izcilām Eiropas un ASV "art house" filmām.
Šoreiz piecu lekciju ciklā tiks apskatīti kino darbi, kas saistīti ar citām mākslas formām - glezniecību, literatūru, komiksu mākslu un citām. Pirms filmu seansiem runās dažādu mākslas jomu pārstāvji - mākslas kuratori, komiksu mākslinieki un izdevēji, literāti, tostarp Viktors Freibergs, Pauls Bankovskis, Māris Bērziņš.
Lektoriju 21.martā atklās dubultseanss, kas būs veltīts kino un komiksu mākslai. Pirms seansa uzstāsies lektores Zane Zajančkauska un Ingrīda Pičukāne.
21. marts plkst. 19:00
Kino un komiksu māksla – dubultseanss

KURŠ GRIB NOGALINĀT DŽESIJU? Čehija, 1966
Režisors: Vāclavs Vorlīčeks
Lomās: Dana Medržicka, Jiržī Sovāks, Olga Šoberova.
Kas notiek, kad komiksu varoņi atdzīvojas, izkāpj no papīra, ielaužas sapņos un ikdienas realitātē, radot milzu haosu? Melnā komēdija/zinātniskās fantastikas filma pieder pie čehu kino klasikas un risina demokrātijas, Rietumu kultūras ietekmes, ētikas tematiku. Filmas vizuālo tēlu un komiksu varoņus radījis čehu komiksu kulta mākslinieks Kaja Saudeks.

AR ČETRĀM SLEPKAVĪBĀM PIETIKS, DĀRGUMIŅ Čehija, 1970
Režisors: Oldržihs Lipskis
Lomās: Lubomīrs Lipskis, Jiržina Bohdalova, Iva Janžurova.
Vēl viena čehu melnās komēdijas žanra pērle, kas tapusi sadarbībā ar komiksu mākslinieku Kaju Saudeku. Kautrīgais, naivais skolotājs Džordžs tiek iejaukts kriminālu grupējumu cīņā par miljonu un tiek nejauši noturēts par vairākkārtēju slepkavu.
Lektores: Zane Zajančkauska, Ingrīda Pičukāne
Sadarbībā ar Čehijas Republikas vēstniecību Rīgā
Organizē: Rīgas Kino muzejs, Latvijas Kultūras akadēmija, biedrība Ekrāns, Rīgas Nami, k/t Splendid Palace
Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Čehijas Republikas vēstniecība Rīgā, AcmeFilm, Gētes institūts, Britu padome, Dānijas Kultūras institūts, Airkargo Ltd.
Ieejas maksa: 2.50 Ls, studentiem ar ISIC karti un Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem 2.00 Ls

CRAZY NIGHT 5 – FILMU NAKTS SKATE
Jau piekto reizi Latvijas Kultūras akadēmija aicinās kinogardēžus uz nakts filmu skati ar nosaukumu „Crazy Night”. Tā tiek plānota naktī no 17. uz 18. martu kinoteātra „Splendid Palace” Lielajā zālē.
Ņemot vērā, ka filmu maratona apmeklētāju būtisko daļu veido jaunās paaudzes cilvēki, šoreiz skates tēma atsaucas uz leģendāras Jura Podnieka 80. gados uzņemtās filmas nosaukumu „Vai viegli būt jaunam?”.
Trakajā naktī, 17. martā, starp vairākām filmām, Latvijas pirmizrādi piedzīvos veselas trīs izcilas mūsdienu mākslas filmas no Eiropas, kuras veltītas cilvēka skaistākajam un neordinārākajam dzīves posmam - jaunībai.
„Crazy Night” ir Latvijas mēroga unikāls pasākums. Festivāla uzdevumi ir mēģināt parādīt pretsvaru komerciālo filmu ieplūdumam Latvijā un pieradināt plašu sabiedrību pie kvalitatīva autorkino skatīšanās, ka arī informēt auditoriju par labākajiem kino mākslas sasniegumiem Eiropā, vienlaikus mēģinot nedublēties ar komerciālajiem festivāliem. Paralēli tiek dota iespēja arī jaunajiem Kultūras akadēmijas kino režijas studentiem – pirms lielo filmu izrādīšanas, tiek demonstrētas studentu īsfilmas.
Apmeklējums „Crazy Night” skatēs tradicionāli ir bez maksas, neļaujot cilvēku ekonomiskajām stāvoklim būt par šķērsli festivāla apmeklējumam. Tas iespējams pateicoties ārvalstu vēstniecībām un kultūras institūtiem, kuri nodrošina bezmaksas tiesības filmu izrādīšanai; kā arī Rīgas Domei un Valsts Kultūrkapitāla fondam, kuri piešķir līdzekļus kinozāles nomai. Sabiedrības informēšanai netiek izmantota apmaksāta reklāma afišu stendos, lielākoties informatīvo atbalstītāju piedāvātās iespējas, galvenokārt internetā. 
Programma:
22:00 „Vai viegli būt jaunam”, rež. J. Podnieks (1986, Latvija)
24.00 LKA īsfilma: „G-punkts”, rež. M.Dišlere, oper. J.Kmins, J. Zemītis
„Pašnāvnieku zāle” /„Sala samobójców”/, rež. J. Komasa (2011, Polija)- Latvijas pirmizrāde
02:20 LKA īsfilma: „Bez nosaukuma”, rež. G.Jakobsons, oper. A.Šteinbergs
„Skābeklis” /„Кислород”/, rež. I.Viripajevs (2009, Krievija) - Latvijas pirmizrāde
03:50 LKA īsfilma: „Kāpēc es neaizlidoju kosmosā”, rež. K.Krūmiņš, oper. A.Grebņevs
„Oslo, 31. Augusts” /„Oslo, 31. august”/,  rež. J.Trier (2011, Norvēģija) - Latvijas pirmizrāde
05:40 "Šerbūras lietussargi" /”Les Parapluies de Cherbourg”/, rež. J.Demy (1964, Francija)
Filmas oriģinālvalodā ar tulkojumu (austiņās) latviešu valodā.
English subtitles.
Atbalsta:
Francijas institūts, Norvēģijas vēstniecība, Polijas vēstniecība, kino kompānija „Volga” (Krievija), kino festivāls „Era. Nowe Horyzonty” (Polija), Norvēģijas kino institūts, Jura Podnieka studija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome.
Festivāla idejas autors un organizators – Kšištofs Širšeņs /Krzysztof Szyrszeń/

POLICIJA Francija, 2011 Drāma
Režisore: Maïwenn Le Besco
Lomās: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs, Marina Foïs, Nicolas Duvauchelle, Maïwenn
Iekšlietu ministrijas fotogrāfs pievienojas policijas brigādei, kas nodarbojas ar nepilngadīgo aizstāvību, lai izveidotu reportāžu par tās darbu. Līdz ar kādas gudras, pievilcīgas sievietes iesaistīšanos policistu komandā, parādās negaidītas situācijas…
„Šo aizraujošo un sižetiski daudzslāņaino vēstījumu vēl vairāk bagātina iespaidīgā talantīgo franču aktieru spēle. Kā vesela „Noklausīšanās” sezona, kas iekļauta vien divarpus stundās, „policija” ar tās atrisušajiem sižeta pavedieniem un drudžaino kompozīciju aptver milzīgu materiālu, un pārliecinoši pāriet no smiekliem uz asarām un atpakaļ, tomēr nenovērš uzmanību no centrālās ass – skaudrās realitātes. Filmas finālā notiek pavērsiens, kas varētu sķist pārmēru patvaļīgs…” – „Hollywood Reporter.
2011. gada Kannu kinovestivāka „Zelta palmas zara” nominācija, žūrijas īpašā balva!
Lielajā zālē: 18.03. seanss 18:00; 20.03. seanss 18:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

CILVĒKI TUR Latvija, 2012 Drāma
Režisors: Aiks Karapetjans
Lomās: Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins, Mihails Razumovskis, Viktorija Kondratenko, Mareks Marcinkēvičs, Agnese Frišfelde
Jans kopā ar draugu Krekeri cīnās par savu vietu skarbajā mikrorajona pasaulē, viņu kontā jau ir vairākas zādzības un citi likumpārkāpumi. Taču, pēc tikšanās ar Sabīni, skaistu meiteni no pārtikušas ģimenes, Jans vēlas mainīt savu dzīvi un meklē ceļu uz labāku sabiedrību. Taču pievienoties “zelta jaunatnei” izrādās ne tik vienkārši – viņa cerības uz mīlestību un jaunām iespējām draud sabrukt, un šķiet, ka šai dzīvē viņš var paļauties tikai pats uz sevi.
Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Lielajā zālē: 17.03. seanss 16:00; 18.03. seansi 16:00, 20:30; 20.03. seansi 16:00; 20:30; 21.03. seanss 17:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

DZELZS LĒDIJA Lielbritānija, 2011, 105 min Biogrāfija, drāma
Režisors: Filids Loids
Lomās: Merila Strīpa, Džims Bordbents, Ričards Grants
„Dzelzs lēdija" ir apbrīnojams un intīms kinostāsts par Mārgaretu Tečeri (Merila Strīpa), pirmo un līdz šim vienīgo Lielbritānijas sievieti-premjerministri. Neskatoties uz šķiru un dzimumu diskrimināciju, vienai no vispazīstamākajām un  visietekmīgākajām 20.gadsimta sievietēm izdevās sasniegt politikas virsotnes, kurās līdz šim dominējuši vīrieši.
Par Tečeres atveidošanu izcilā un godalgotā aktrise Merila Strīpa ir nominēta „Zelta globusam".
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 20.03. seanss 14:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

MĀKSLINIEKS Francija, 2011 Komēdija
Režisors: Michel Hazanavicius
Lomās: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell
Holivuda, 1927.gads. Mēmā kino zvaigzne Džordžs Valentīns ir slavas zenītā: viņa filmām ir neiedomājami panākumi, viņu ieskauj kvēlu pielūdzēju pulks. Taču kinoteātros sāk parādīties skaņu filmas, un jaunais kino paģēr jau citādu aktierspēli un mīmiku. Sarūgtinoši, jo tas var kļūt par Džordža Valentīna karjeras galu. Tajā pašā laikā masu skatu aktrise Pepija Millere tikai sāk savu ceļu uz lielo kino...
Režisora Mišela Hazanavičusa filma "Mākslinieks" kļuva par 2011.gada Kannu kinofestivāla sensāciju, un titullomas tēlotājam franču aktierim Žanam Dužardēnam atnesa labākā aktiera godalgu.
Kinofestivāla "Baltijas pērle" atklāšanas filma "Mākslinieks" iekļauta ACME Film kolekcijā SMART.
Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 17.03. seansi 14:00, 18:00; 18.03. seanss 14:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

IZRĀDE „PUSE NO SIRDS” Pētījums par vidējo latviešu laulību
Izrādē „PUSE NO SIRDS” aktieri Zane Daudziņa un Aldis Siliņš iejutīsies tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās, ko dzīve piespiež doties prom no valsts, bet vēlāk atgriezties – vienam pie otra un Latvijā.
Ideja par izrādi radusies, PANNAI ar izrādi „Tētis” pirms gada viesojoties Īrijā, tāpēc iespējams, ka dažs labs Īrijas latvietis izrādē atpazīs piedzīvotas situācijas. Tas lieliski raksturo stand-up žanru – stand-up stāsti rodas no dzīves. Izrādes režisors J. Rijnieks stāsta par izrādes vadmotīvu – brauc uz kuru pasaules malu gribi, bet puse sirds paliek Latvijā. „Te nav ne liekas patētikas, ne banalitātes. Mēs gribam runāt par to, kā nosaukt vārdā nenosaucamo iemeslu, kāpēc Latvijā kāds vēl dzīvo un kāpēc tie, kas šobrīd atrodas ārpus Latvijas, ar bērniem sarunājas latviski un kopā svin Jāņus, Ziemsvētkus un vienkārši dzimšanas dienas, kāpēc gaida no Latvijas atsūtītos Kāruma sieriņus un rupjmaizi.”
Izrādes tapšanas procesu raksturo Zane Daudziņa: „Strādājot pie izrādes „Puse no sirds”, man ir kļuvis pilnīgi skaidrs, kas pietrūkst latviešiem. Tā ir mīlestība. Jā, tieši tik vienkārši tas ir! Un manas izrādes varones Annas galvenā atziņa – mana vērtība nemainās atkarībā no tā, ko un kur es daru.”
Biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv
Vairāk informācijas: http://www.pannasteatris.lv

MAZAJĀ ZĀLĒ
MĒS TICAM MĪLESTĪBAI / W.E.
Lielbritānija, 2011 Romantiska drāma
Režisore: Madonna
Lomās: James D'Arcy, Andrea Riseborough, Abbie Cornish, Oscar Isaac
Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII romāns ar amerikānieti Volisu Simpsoni, kurš satrauca visu sabiedrību. Iepazīšanās brīdī ar princi Eduardu, Simpsone bija precējusies, bet karalim, ja viņš izdomātu ar viņu precēties, būtu jāatsakās no troņa. Taču arī tas nespēja likt šķēršlus viņu mīlestībai.
Vecuma ierobežojums: + 16
Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 16.03. seanss 18:30; 17.03. seanss 18:30; 18.03. seanss 18:30; 19.03. seanss 18:30; 20.03. seanss 14:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

ES GRIBU REDZĒT RŪĶĪŠUS Animācijas seanss bērniem
Sākot no 3. marta režisors Nils Skapāns un Jura Podnieka studija aicina skatītājus uz animācijas filmu seansu ES GRIBU REDZĒT RŪĶĪŠUS. Programmā, kas iepriecinās gan bērnus, gan viņu vecākus, iekļauta režisora jaunākā filma Es gribu redzēt rūķīšus!, kā arī vairākas citas Nila Skapāna animācijas filmas, kas tapušas Jura Podnieka studijā (Burvīga diena, Redzi, Trusi?... tētis brauc uz Londonu!, Puslācis, Pavasaris).
Programmā redzamās filmas tapušas ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla atbalstu.
Savu pirmizrādi Es gribu redzēt rūķīšus! piedzīvos 29. februārī labdarības seansā, kuru īpašu darīs tā skatītāji – bērni, kuriem iespēja pabūt košajā Nila Skapāna animācijas tēlu pasaulē sagādāja visvairāk prieka – bērnu namu un krīzes centru audzēkņi, bērni, kas „staigā” ar ratiņkrēslu palīdzību.
Es gribu redzēt rūķīšus! ir optimisma un dzīvesprieka pilnās Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē. Filmas tapšanu ir iedvesmojis savulaik žurnālā Patiesā dzīve publicētais raksts par neredzīgu meiteni Vanesu. 
Es gribu redzēt rūķīšus! ir pirmā animācijas filma, kas pieaugušajiem palīdz ar bērniem runāt par to, cik cilvēki mēdz būt atšķirīgu un kas ir lietas, kas mūs visus vieno. Filma ir veltījums bērniem, kas pasauli spiesti uztvert savādāk un visai pārējai sabiedrībai, kam trūkst mākas dzīvot līdzās šādiem cilvēkiem.
Es gribu redzēt rūķīšus! ir arī pirmā Nila Skapāna animācijas filmai, kurā ir runātais teksts un savu lomu Vanesa ir ierunājusi pati! 
Visas programmā redzamās filmas ir košas un dzīvespriecīgas, plastilīna tehnikā darinātie tēli tajās izdzīvo dažādus neparastus stāstus. Tā, piemēram, Trusis pēkšņi ceļo uz Londonu un meža vidū uzrodas brīnumaina poga, kas apgriež kājām visu ierasto dzīvi!
Tiem, kas vēl par Nila Skapāna darbiem nav dzirdējuši, jāsaka, ka viņa filmas mīl bērni arī citur pasaulē un Nils ir līdz šim vienīgais Latvijas režisors, kas par animācijas filmu bērniem ir saņēmis Berlīnes filmu festivāla balvu.
Animācijas filmu programma Es gribu redzēt rūķīšus tiks demonstrēta kinoteātra Mazajā zālē sestdienās un svētdienās visa marta garumā (programma pieejama kinoteātra Splendid Palace mājas lapā).
Mazajā zālē: 17.03. seanss 13:00; 18.03. seanss 13:00
Ieeja: 2.00 Ls, bērniem līdz 16 g.v. – 1.50 Ls. Bērniem līdz 6 g.v. ieeja par brīvu.

MAIGĀS JŪTAS Francija, 2012 Romantiska komēdija
Režisors: David Foenkinos, Stephane Foenkinos
Lomās: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini
Kādā jaukā dienā Natalī noskūpsta savu kolēģi Markusu. Bez jebkāda iemesla - tāpat vien. Noskūpsta un pat nepievērš tam uzmanību. Taču Markuss nepaliek vienaldzīgs: nejaušs skūpsts apgriež viņa dzīvi kājām gaisā! Tagad viņš nevar domāt ne par ko citu, kā vien par Natalī. Vai Natalī atbildēs viņa jūtām?
Līdz 12 g.v. – neiesakām.
Franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 16.03. seanss 16:30; 17.03. seansi 16:30, 20:30; 18.03. seansi 16:30, 20:30; 19.03. seanss 16:30; 20.03. seanss 16:30; 21.03. seanss 18:30; 22.03. seanss 16:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

50 / 50 ASV, 2011 Drāma, komēdija
Režisors: Jonathan Levine
Lomās: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Anna Kendrick, Anjelica Huston, Julia Benson
Režisors Džonatans Levins piedāvā drāmu ar komēdijas elementiem “50/50″ ar Setu Rodženu vienā no galvenajām lomām.
Ādams ir 27 gadus vecs, talantīgs un veiksmīgs radio žurnālists. Vizītē pie ārsta puisis uzzina, ka viņam ir reta vēža forma, kas ir bīstama 50 % gadījumu. Ar sava labāka drauga, mātes un jaunas vēža centra terapeites palīdzību, Ādams saprot to, kas viņam patiešām dzīvē ir svarīgs.
Mazajā zālē: 21.03. seanss 20:30                                     
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

HABEMUS PAPAM - MUMS IR PĀVESTS Itālija, Francija, 2010
Režisors: Nanni Moretti
Lomās: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa
Spēlfilma “Habemus Papam” ir tradicionāls paziņojums latīņu valodā, kas nozīmē: „Mums ir pāvests!” Garīdznieku konklāvs vairākas dienas ir pavadījis nošķirtībā no ārpasaules, apspriežot dažādas kandidatūras. Arī cilvēku pūlis Sv. Pētera laukumā ir pacietīgi gaidījis. Visa spriedze koncentrējas uz to momentu, kad jaunievēlētais pāvests parādīsies uz balkona un sveiks visus ticīgos. Tomēr šajā brīdī rodas kāda visnotaļ negaidīta problēma – jaunajam pāvestam sākas panikas lēkme. Palīgā tiek saukts slavens psihoanalītiķis, kurš turklāt vēl ir ateists.
Nanni Moreti (1953, Itālija) ir itāļu režisors, producents, scenārists un aktieris, kura filmas vairakkārt nominētas Zelta Palmas zaram Kannu kinofestivālā – no tām Dēla istaba 2001. gadā šo apbalvojumu arī saņēma. Pēc studijām, 1970. gados pārdevis pastmarku kolekciju, lai iegādātos kinokameru. Viņa pirmā filma Ecce Bombo tūdaļ ieguva plašu atzinību un joprojām ir itāļu publikas iemīļota kinolente.
Filma itāļu valodā ar subtitriem latvieū un krievu valodā.
Mazajā zālē: 20.03. seanss 20:30      
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

KOLKA COOL Latvija, 2011 92min
Režisors: Juris Poškus
Lomās: Andris Keišs, Artuss Kaimiņš, Iveta Pole, Aigars Apinis, Varis Piņķis, Māra ķiemel, u.c.
Vasarīgs stāsts par diviem brāļiem un viņu ilūzijām par sievietēm. Andžas precību piedāvājums liek viņa draudzenei Simonai pārdomāt savu izvēli. Viņu attiecības tiek pakļautas pārbaudei, kad no jūras negaidot pārrdodas Andžas vecākais brālis Gvido. Savstarpējas ambīcijas brāļus gan šķir, gan vieno. Filmā netrūkst ironisku situāciju, kautiņu un Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības.
Studija: FA FILMA
Mazajā zālē: 16.03. seanss 20:30; 17.03. seanss 14:30; 18.03. seanss 14:30; 19.03. seanss 14:30; 20.03. seanss 18:30; 21.03. seanss 16:30            
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

EKSĀMENS Lielbritānija, 2009 Trilleris, detektīvs
Režisors: Stuart Hazeldine
Lomās: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox, John Lloyd Fillingham, Chukwudi Iwuji, Pollyanna McIntosh, Luke Mably, Jimi Mistry
Astoņi talantīgi kandidāti ir tikuši līdz pēdējam pārbaudījumam, lai saņemtu darbu noslēpumainā un spēcīgā kompānijā.
Nokļūstot telpā bez logiem, uzraugs dod kandidātiem 80 minūtes, lai atbildētu uz vienu vienīgu jautājumu, bet vai tas ir tik viegli ka izklausās? Viņš izstāsta trīs noteikumus, kurus viņiem obligāti jāievēro, savādāk dalībnieki tiks diskvalificēti: nedrīkst runāt ar viņu vai bruņoto apsargu pie durvīm, nedrīkst rakstīt uz papīra  un nedrīkst atstāt telpu. Eksāmens sākas...
Saņemot papīru ar uzdoto jautājumu, kandidāti konstatē, ka tas ir pilnīgi tukšs. Kad sākotnējās neskaidrības ir mazinājušās, viens neapmierināts kandidāts raksta: "Es uzskatu, ka esmu pelnījis ...” -  viņš nekavējoties tiek izvests no telpas. Atlikušie kandidāti drīz vien izdomā, ka viņi drīkst sarunāties tikai savā starpā. Viņi vienojas sadarboties, lai noskaidrotu jautājumu: tad viņi varētu sākt konkurēt, lai uz to atbildētu.
Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē:  19.03. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

DANCIS PA TRIM Spēlfilma, Latvija, 2011
Režisors: Arvīds Krievs
Lomās: Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Freimanis, Jānis Vingris
Garums: 118 min
Latvija no vienas okupācijas ir kritusi citā. II pasaules kara laikā latviešu karavīri mēģina atrast savu vietu, kas palīdzētu atjaunot valsts neatkarību. Tikmēr jauni cilvēki turpina iemīlēties, neraugoties uz nacionālo piederību un politisko pārliecību. Kristīnes Nevarauskas Santa nokļūst jūtu krustugunīs starp iznesīgo vācu virsnieku (Mārtiņš Freimanis) un latviešu dižkareivi (Jānis Vingris). Vai sieviete var mīlēt vienlaikus divus vīriešus? Vai nāves priekšā vīrietis piedod mīļotajai neuzticību?
“Dancis pa trim” ir filma par mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, kad Atis (Mārtiņš Freimanis) mēģina atrisināt savas izcelsmes mīklu, gan Otrā pasaules kara laikā. Kara laika stāsts scenārijā atveidots pēc trimdas rakstnieka Voldemāra Kārkliņa romāna "Tikai mīlestība" (1959), kura pamatā ir patiesi notikumi. Romāna un filmas centrā - tā saukto kureliešu (latviešu ģenerāļa Kureļa grupējuma) traģēdija. Režisors uzskata, ka tā bija vienīgā īsti nacionālā pretošanās kustība: tās vīriem pat nevar pārmest zvērestu Hitleram, kā to nereti pārmet leģionāriem.
Filmas ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim.
Mazajā zālē: 21.03. seanss 14:30
Ieeja: 3.00 Ls; pensionāriem un studentiem ar ISIC karti – 2.50 Ls.

VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

JAUNAJĀ ZĀLĒ
RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā improvizācijas vakaru divās daļās, pašā Rīgas sirdī - Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē, kuru laikā tiks izspēlēti vairāki īsti stāsti par skatītājiem interesējošām tēmām.
Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.
RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Pasākuma ilgums: 2h
Ieeja no plkst. 19:30
Jaunajā zālē: 15.03. plkst. 20:00
Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu Serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv
Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.
Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Grehems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins.
Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.
Seansu sākums: 10.00 (ENG); 11.00(RUS); 12.00(ENG); 13.00(RUS); 14.00(ENG); 15.00(RUS).
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam

Reklāma
Reklāma

Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv