Viesrežisors no Spānijas Leļļu teātrī: pirmizrāde "Rrrumpel...Rrrūķis"

17. septembrī Latvijas Leļļu teātrī notika bulgāru izcelsmes spāņu viesrežisora Plamena Dipčikova iestudējuma "Rrrumpel...Rrrūķis" pirmizrāde. Tā veidota vienlaikus gan latviešu, gan krievu trupā un paredzēta bērniem no 6 gadu vecuma un viņu vecākiem.

Rrrumpel...Rrrūķis ir aizraujoša un gudra pasaka ar labām beigām par spēju ieraudzīt, izprast un novērtēt kā Nabadzību, tā Bagātību, kuras vienmēr iet roku rokā. Foto: Oļegs Zernovs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Rrrumpel...Rrrūķis" ir aizraujoša un gudra pasaka ar labām beigām par spēju ieraudzīt, izprast un novērtēt kā Nabadzību, tā Bagātību, kuras vienmēr iet roku rokā. Foto: Oļegs Zernovs.

"Izdevīgi tev — izdevīgi man!" saka Rumpelrūķis Dzirnavnieka meitai, piedāvājot atrisināt visas problēmas un iegūt karaļa labvēlību. Kā gan atteikties no palīdzības, ja pats princis uzsēdinājis skaisto meiteni zirga mugurā un galopa ātrumā atvedis uz pili, kur laime un bagātība ir tik tuvu? Bet ja nu "labdara" plāni nav nemaz tik tīri un, ļaujot svešām rokām vērpt savas dzīves pavedienu, samaksa izrādās pārāk dārga? "Rrrumpel...Rrrūķis" ir aizraujoša un gudra pasaka ar labām beigām par spēju ieraudzīt, izprast un novērtēt kā Nabadzību, tā Bagātību, kuras vienmēr iet roku rokā.  

Izrādes režisors Plamens Dipčikovs Rīgā ieradās augusta sākumā, lai kopā ar dzīvesbiedri un mākslinieci Ani Petrovu sāktu darbu pie izrādes. Latviešu trupā pasakas sižetu izspēlē un iedzīvina aktieri Dana Lāce un Miķelis Žideļūns, krievu trupā — Lilija Sūna un Nikolajs Šestaks.

P. Dipčikovs savas režisora gaitas uzsācis Bulgārijā, kur 1983. gadā, strādājot Burgas Valsts leļļu teātrī, izveido radošu tandēmu ar scenogrāfi Ani Petrovu. Šajā sadarbībā veidoti vairāk nekā 20 iestudējumi, kas izrādīti dažādos Bulgārijas teātros. Pēc ilgstoša un veiksmīga režisora darba Bulgārijā, četrus gadus P. Dipčikovs dzīvojis un strādājis Vācijā (Minhenē), bet 2000. gadā pārcēlies uz Spāniju, kur kopā ar A. Petrovu dibinājis leļļu teātra kompāniju KALINA.

 

Skaties Rumpelrūķi bildēs!

Reklāma
Reklāma


Latvijā P. Dipčikovs viesojas otro reizi. Pirms vairāk nekā 25 gadiem — 1984. gadā — savas karjeras sākumā jaunais režisors Latvijas Valsts leļļu teātrī iestudēja Ivana Ostrikova lugu "Rume un vecais lauva", kurā savu pirmo lomu teātrī nospēlēja tādi mūsdienās slaveni leļļu aktieri kā Jānis Kirmuška, Laila Kirmuška un citi.

Jaunums! 23. septembrī pirmizrāde dziesmuspēlei "Mazais ganiņš"
Alberta Kronenberga dzejas pasakas ar paša autora ilustrācijām gadu desmitiem kalpojušas par latviešu bērnu "komiksiem". Viņa vieglā un saprotamā valoda kopā ar spraigo piedzīvojumu sižetu jau daudzkārt izmantota teātra izrādēs. Latvijas Leļļu teātrī mazais ganiņš atgriezīsies krāsainas un aizraujošas dziesmuspēles veidolā, piedaloties bērnu ansamblim "Dzeguzīte". Maestro Raimonds Pauls dziesmu ciklu aranžējis jaunās, mūsdienīgās skaņās, bet par "Mazā ganiņa" dzīvespriecīgo kopiespaidu parūpējies režisors Valdis Pavlovskis.  
Mazais ganiņš, dodoties meklēt pazudušo sivēnu, nokļūst visneiedomājamākajos piedzīvojumos — kopā ar bērniem viņš sastop Sēņu vecīti, Odēju, palīdz zaķu ģimenei izglābties no ugunsgrēka, nokļūst rūķīšu gadatirgū, lido ar pūķi, iepazīstas ar pašu Laika veci, paviesojas Leiputrijā, nonāk zivs vēderā, Ūdensmātes pilī un ļaunās raganas mājā, atklāj 12 laupītāju noslēpumu un ar velna palīdzību atgūst no Babas nolaupīto sivēnu. Mazie bērnu ansambļa "Dzeguzīte" dalībnieki kopā ar teātra aktieriem un lellēm izspēlē, izdzied un izdejo gan šīs, gan citas ganiņa gaitas un pārdzīvojumus, aicinot arī zālē sēdošos kļūt par aizraujošo piedzīvojumu dalībniekiem.

Ieskaties: www.lelluteatris.lv