Izstāde: Tartu Kunstikool 60. Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai 65.

1. jūlijā, plkst. 16:00 ES mājas „Mākslas istabā” (Aspazijas bulvāris 28, Rīga), notiks Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Tartu Art School izstādes Tartu Kunstikool 60. Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai 65. atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz 29. jūlijam.

Izstādē būs eksponēti bronzas un alumīnija lējumi, pie kuriem vairāku mēnešu garumā strādājuši JRRMV studenti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izstādē būs eksponēti bronzas un alumīnija lējumi, pie kuriem vairāku mēnešu garumā strādājuši JRRMV studenti.

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola (JRRMV) un Igaunijas vidējā profesionālā mākslas izglītības iestāde Tartu Art School ir partnerskolas, kas veiksmīgi sadarbojas jau ilgu laiku, daloties ar pieredzi un organizējot kopīgus projektus.
Šogad abas vidējās profesionālās mākslas izglītības iestādes atzīmē nozīmīgas jubilejas:
JRRMV svin savu 65 gadu jubileju. Savukārt Tartu Art School šogad sagaida savu 60. gadadienu.


Ņemot vērā šos nozīmīgos notikumus, abām skolām radās ideja veidot kopīgu izstādi, tādējādi akcentējot abas skolas vienojošās vēsturiskās saknes un tradīcijas, kam par pamatu ir izsenis koptas klasiskās vērtības vizuāli plastiskajā mākslā, un tajā pašā laikā, parādot šobrīd tapušos mākslas darbus, kas redzami jaunā, laikmetīgā izpildījumā un veidolā.


Izstādē būs eksponēti bronzas un alumīnija lējumi, pie kuriem vairāku mēnešu garumā strādājuši JRRMV studenti: Ernests Šveisbergs, Alise Bēržvade, Sabīne Silarāja, Laima Daberte un Estella Pumpure.

Reklāma
Reklāma


Gatavojoties izstādei, jaunajiem māksliniekiem bija lieliska iespēja iepazīt gan teorētiskos, gan praktiskos mazo formu tēlniecības aspektus pieredzējušo tēlnieku Kristapa Strauta un Igora Dobičina vadībā.


Savukārt Tartu Art School piedāvā ceļojošu izstādi, kurā būs eksponēti neliela izmēra zīmējumi un ilustrācijas.