Jūlija sākumā cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule"

Jau sesto gadu pēc kārtas, pašā vasaras vidū, Rīgas Cirkā pulcējas bērni un jaunieši no Latvijas, Baltijas, Austrum un Rietumeiropas, lai demonstrētu savus talantus un prasmes, piedaloties Starptautiskajā bērnu un jaunatnes festivālā "Brīnumu pilna pasaule"!

Starp festivāla dalībniekiem būs arī Latvijas jaunieši — gan Rīgas, gan Daugavpils, gan Valkas, Salaspils un pat Saldus pārstāvji.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Starp festivāla dalībniekiem būs arī Latvijas jaunieši — gan Rīgas, gan Daugavpils, gan Valkas, Salaspils un pat Saldus pārstāvji.

Festivāla galvenie mērķi ir attīstīt labas cirka tradīcijas, sekmēt jauno mākslinieku izaugsmi un profesionālā līmeņa celšanu, kas būs labs pamats karjeras veidošanā, un tam visam pāri — draudzība! Pus gada laikā kopš festivāla oficialās izsludināšānas Rīgas Cirks ir saņēmis tuvi
pie piecdesmit dažādu cirka skolu, studiju un individuālo izpildītāju pieteikumus dalībai festivālā.Turpat no simts dažādiem piedāvātajiem cirka numuriem jeb priekšnesumiem kompetenta festivāla atlases komiteja ir izvēlējusies labākos un spilgtākos jaunos māksliniekus ar apmēram 30 numuriem. Tādu priekšnesumu klāstu būs iespējams žūrijai un skatītājiem parādīt divās konkursa dienās, lai trešajā dienā — 3.jūlija galā izrādē parādītu pašus izcilakos.


Ar Eiropas Cirka Asociācijas informatīvu atbalstu, interese par Rīgas Cirka festivālu ir radusies arī Eiropā. Tomēr iepriekšējās atlases kritēriji bija ļoti augsti. Starp tiem, kas tos pārvarēja ir vadošās Krievijas cirka skolas, kas jau gadiem ir kadru kalves, kuru absolventi sistemātiski iekaro augstāko skatītāju atzīnību dažādos pasaules cirkos: “Rovesnik” no Sanktpēterburgas, Ņižņijnovgorodas apgabala Džeržinskas tautas cirka studija “Cirk druzej”, Permas studija “Gracija”. Starp citu, tieši Permas studija pēdējos gados regulāri iekaro GRAND PRIX praktiski visos pasaules cirka festivālos, kuros vien piedalās — gan Francijā, gan Vācijā, gan Krievijā. Arī šoziem Rīgas Cirka organizētajā Starptautiskajā cirka festivālā „Zelta Kārlis — 2011”. Pirmo reizi starp Rīgas festivāla dalībniekiem būs Ukrainas pilsētas Jalta un Odesa.


Protams, starp festivāla dalībniekiem būs arī Latvijas jaunieši — gan Rīgas, gan Daugavpils, gan Valkas, Salaspils un pat Saldus pārstāvji. Dalībnieki pārstāv dažadas tradicionālās cirka disciplīnas — žonglēšanu, ekvilibru, vingrošanu augstu zem cirka kupola, akrobātiku, klaunādi un pantomīmu, un, šogad, arī ilūzijas mākslu.


Starp festivāla žūrijas locekļiem — Lielā Maskavas valsts cirka Vernadska prospektā Starptautisko sakaru departamenta vadtāja Irina Kuspic, slavenais iluzionists Enriko Peccolli, unikālā riska šova “Motorode lodē” vadītājs Alexandr Loginov, Cirka Mākslinieku Asociācijas vadītājs Mihails Basmanovs, Igaunijas cirka mākslas leģenda Allar Mansalu, Salaspils kultūras nama “Enerģētiķis” mākslinieciskā vadītāja Karīna Matusēviča.

Reklāma
Reklāma


Festivāla izrādēs kā goda viesis piedalīsies unikālais, ekstremālais numurs ar motociklistiem slēgtajā lodē, kuri tieši Rīgas viesizrāžu laikā apguvuši jaunu, pārgalvīgu triku — “nāves cilpu” atvērtā lodē...


Festivāla programma:
1.jūlijs 18:00 — Festivāla atklāšanas izrāde
2.jūlijs 16:00 — Festivāla konkursa izrāde
3.jūlijs 16:00 — Festivāla galā izrāde, uzvarētāju apbalvošana.


Jau regulāri festivāla “Brīnumu pilna pasaule” ciešs sadarbības partneris ir Salaspils kultūras nams “Enerģētiķis”. Protams, liela nozīme ir tam, ka tieši šajās telpās mitinās un aktīvi darbojas cirka studija “Arlekīns” — viena no Latvijas radošākajām cirka studijām. Sanktpēterburgas cirka skola „Rovesnik”, kas ieradīsies Latvijā jau pāris dienas agrāk, un festivāla ieskaņas izrādi 29.jūnijā plkst. 18:00 rādīs Salaspils kultūras namā “Enerģētiķis”.