Dokumentālā filma "Stacija Latvieši 1937" kino "Rīga"

Atsaucoties uz lielu skatītāju interesi, no 28. maija kino "Rīga" tiks demonstrēta Dzintras Gekas dokumentālā filma "Stacija Latvieši 1937". Filmas pirmizrāde notika šogad 4. maijā Latvijas filmu maratonā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

28., 29. un 30. maijā filmas seanss plkst. 14:30, 31. maijā — 14:00. Biļešu cena: 2.00 Ls. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, kā arī pirmdienās, nākot kopā ar draugu, un otrdienās — 1.50 Ls.

Filmas varoņi ir 1937. gada represijās cietušo pēcteči Maskavā, Kemerovā, Krasnojarskas apgabalā un Latvijā. Kemerovas apgabalā joprojām atrodas stacija "Latiši".

Pēdējos gadsimtos latvieši no savas dzimtās zemes ir devušies prom uz visām debess pusēm. Gan izsūtīti par nepaklausību varām, gan gājuši pasaulē vīziju par laimi un labāku dzīvi vilināti, gan arī klaiņojuši karu un revolūciju vajāti.
Ne visur mūsu tautieši ir sagaidīti atplēstām rokām. Taču tikai vienā debess pusē etniskās piederības dēļ tika izstrādāta vesela pretlatviešu teoriju sistēma, pēc kuras katrs latvietis bija spiegs, nodevējs, ienaidnieks vai vienkārši nevēlams elements. Un tādēļ nošaujams. Un jo ātrāk, jo labāk.


Tagad mēs šos šausmu murgus atceramies kā 1937. gada represijas Krievijā. Bet vai atceramies? Vai izprotam ne tikai šausmas un pataloģiju, bet arī tās samezglotās peripetijas, kas latviešus padarīja par pašu latviešu nodevējiem un slepkavām?


Ieskaties: www.kino.riga.lv

Reklāma
Reklāma