Latvijas Dabas muzejā tulpju izstāde

Dabas muzejā no 18. līdz 21. maijam būs aplūkojama, sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību, rīkotā izstāde „Tulpes”, ar kuru tiek atklāta ziedu izstāžu sezona muzejā.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Šajā gadā tulpju kolekcijas izrādīs: M. Erminass, Ē. Paupers, V. Skuja, J. Salens, N. Nagaine, J. Rukšāns, J. Švarcs, P. Pikše, G.Lācis un audzētava „Dzintarlāči”. Izstādē vienuviet varēs aplūkot tulpju dažādību no visas Latvijas un noskatīt visskaistāko tulpju šķirni, ko rudenī iestādīt savos dārzos. 

 

Latvijas tulpju audzētāju lepnums ir šogad Nīderlandē, Van Goga Muzejā, izcilā Nīderlandiešu gleznotāja Vinsenta Van Goga vārdā nosauktā tulpju šķirne, ko izveidojis Latvijas tulpju audzētājs Vitauts Skuja. Par šo šedevru audzētājs saņēma apliecinājuma sertifikātu no Holandes tulpju audzētājiem. 

 

Šo ziedu krāsas var būt visdažādākās – no sniegbaltām līdz gandrīz nakts melnām. Tulpju izmantošana ir ļoti dažāda, kas izvirza tās vienā no vadošajām vietām puķkopībā. Tās der gan skaistiem apstādījumiem, gan grieztajiem ziediem. Tulpes var steidzināti uzziedināt pat ziemas mēnešos. Prasmīgi izvēloties tulpju šķirnes – no agrīnajām līdz vēlīnajām – dārzos tās var ziedēt no maija līdz pat jūnijam. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes laikā interesenti aicināti ne vien saņemt vērtīgas speciālistu konsultācijas un iegādāties tulpju un narcišu šķirņu jaunākos katalogus, bet arī apmeklēt lekcijas tulpju audzēšanā. 

 

 

20. maijā plkst. 16:00 lekcija „Tulpju agrotehnika un mēslošana”.

21. maijā plkst.11:00 lekcija „Tulpes daiļdārzā”.

Lekcijas apmeklējamas par atsevišķu samaksu.

 

Izstādes atklāšana plkst. 13:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!