Latviešu filma "Pianomānija" triumfē Vācijā

Filmu studija RIJA mūzikas un mākslas baudītājiem piedāvā noskatīties režisoru Roberta Cibis un Lilianas Frankas dokumentālo filmu par perfektās skaņas meklējumiem, kura nupat ieguvusi Vācijas filmu balvu (German Film Awards) par gada labāko skaņu.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Bez šī apbalvojuma PIANOMĀNIJA guvusi arī vairāku kino festivālu atzinību, tostarp izrādīta Berlīnes filmu festivālā, Sanfrancisko starptautiskajā filmu festivālā, bijusi nominēta kā 2010.gada labākā Eiropas dokumentālā filma, kā arī saņēmusi speciālbalvu EuroDoc festivālā Norvēģijā.

Šī neparastā filma ar mīlestību un humorpilni ataino mirkļus no absolūtās mīlestības pret detaļu precizitāti un perfekciju.

"Tonis neelpo", "instrumentam nepieciešams vairāk maģijas" – tādus izteikumus kā šie Steinway & Sons galvenais tehniķis un klavierskaņošanas meistars Štefans Knipfers dzird katru dienu. Viņš strādā kopā ar pasaules labākajiem pianistiem. Un kad viņi sēžas pie flīģeļa, visam ir jābūt perfekti, līdz pat sīkākajai toņa niansei. Jo ikvienam instrumentam ir sava personība, katrs skaņdarbs pieprasa savu tonalitāti un katrai interpretācijai ir īpašs temperaments.

Dokumentālā filma PIANOMĀNIJA ar mūzikas pasaulē atzītu pianistu piedalīšanos būs skatāma kino Rīga no 22.aprīļa.

 

Ieskaties: www.kinoriga.lv

Reklāma
Reklāma