Spānijas flamenko divās izrādēs "Asiņainās kāzas" un "Flamenko Svīta"

9. maijā plkst. 21:00 kino Rīga tiešraidē no Madrides Teatro Real būs unikāla iespēja redzēt Spānijas dejas – kaislīgo flamenko – divās izrādēs Asiņainās kāzas un Flamenco svīta. Izrāžu horeogrāfijas autors ir viens no mūsdienu flamenko dejas pamatlicējiem, slavenais spānis Antonio Gadess. Biļetes jau pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs. Biļešu cenas 7.00 Ls.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Antonio Gadesa kompānija no jauna iestudē vienu no izcilākajiem spāņu dramatiskās dejas darbiem Asiņainās kāzas (Bodas de Sangre), kas atrodas 20. gadsimta un laikmetīgās dejas klasikas priekšplānā. 1974. gada Gadesa balets Asiņainās kāzas ir balstīts uz Frederiko Garsia Lorkas tāda paša nosaukuma lugu, kurai iedvesmu autors smēlās no 1928. gada notikumiem Spānijas pilsētā Nihara.

Baleta izrādi raksturo autors Antonio Gadess: „Vidusjūras kultūra ir greizsirdības, mīlestības un nāves kultūra, kura pastāv ne tikai dejā, bet arī literatūrā, glezniecībā un citos mākslas veidos. Traģēdijas sajūta ir vienmēr klātesoša. Asiņainās kāzas ir patiešām spānisks stāsts – tā ir folkloras piesātināta traģēdija. Mani vienmēr ir interesējuši Lorkas darbi galvenokārt tāpēc, ka viņš spēj ieskatīties dziļi andalūziešu aprobežotībā un nodomos.”

Dejas, ar kurām Antonio Gadess 1963. gadā sāka savu solo karjeru, 5 gadus vēlāk pārauga iestudējumā Flamenko Svīta (Suite Flamenca). Tajā tiek pasniegts tradicionālais flamenko no Gadesa skatupunkta perspektīvas. Flamenko Svīta piedāvā pārsteidzošu flamenko dejas estētiku, kas parādās iestudējumu virknē – solo, pāru un grupu deju numuros. Tā ir lieliska iespēja redzēt flamenko deju tādu, kādu mūsdienās vairs neizmanto.

Antonio Gadesa horeogrāfijas pamatā ir kaislīgā flamenko māksla – viņa personiskais dejas stils, mūzika un īpaša veida dziedāšana. Izrādēs skan ģitāras, kastaņetes, kāju klaudzināšana un neparastā dziedāšana.
 

 

Ieskaties: www.kinoriga.lv

Reklāma
Reklāma