11. decembrī atzīmēs Arnolda Liniņa 80. jubileju

11. decembrī Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks latviešu teātra aktiera, režisora, vairāku aktieru un režisoru paaudžu pedagoga Arnolda Liniņa (1930-1998) godināšanas pasākums.

Foto no Dailes teātra arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Dailes teātra arhīva.

No plkst. 16.00 līdz 17.15 četrās  telpās būs iespējams klausīties un skatīt Arnolda Liniņa radošā devuma dažādās šķautnes. Skatuves telpā Arnolds Liniņš režisē būs skatāmi videofragmenti no viņa iestudējumiem Dailes teātrī. Balss telpā Arnolds Liniņš runā varēs klausīties fragmentus no raidlugām un intervijām. Bērnu telpā Arnolds un Māra Liniņi stāsta pasakas būs iespēja dzirdēt fragmentus no Arnolda  Liniņa ierunātajām radiopasakām un skatīties Māras Liniņas veidotās animācijas filmas. Viesistabā par Arnoldu Liniņu stāstīs Aina Matīsa un Eduards Liniņš.

Plkst. 17.30 sāksies Liniņa pa(ā)rtija, kurā Arnoldu Liniņu godinās viņa draugi, kolēģi, skolnieki un ģimenes locekļi Aina Matīsa, Māra Liniņa, Eduards Liniņš, Baiba Indriksone, Antonija Apele, Velta Skurstene, Valentīna Freimane, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Akvelīna Līvmane, Andris Bērziņš, Māra Zvaigzne, Harijs Spanovskis, Gunta Grīva un citi, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operas studijas Figaro dalībnieki, Latvijas Kultūras akadēmijas pedagogi un Teātra muzeja speciālisti.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Radio un Dailes teātris.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.
 

Reklāma
Reklāma