5. decembrī soprāns Liene Kinča sniegs savu pirmo solokoncertu

5.decembrī plkst.15.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē savu pirmo solokoncertu sniegs soprāns Liene Kinča. Koncertā skanēs Gustava Mālera un Riharda Štrausa vokālie opusi. Pie klavierēm – koncertmeistare Terēze Rozenberga. Ar šo koncertprogrammu L.Kinča dosies viesturnejā Vācijā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

„Lienes Kinčas balss – skaists, visos reģistros izlīdzināts spinto soprāns ir īpaši gaidīts visās operas trupās. Tādu balsi ar nepacietību gaidījām arī mēs. Liene ļoti strauji attīstās, repertuārā ienākot ar lielām lomām – Amēliju operā Masku ballē, ar divām galvenajām sieviešu lomām Triptihā, gatavojas debijai operā Aīda. Šajās lomās parādās viņas talanta plašā amplitūda un vēl viena īpaša iezīme – jaunā dziedātāja nebaidās no sarežģītiem uzdevumiem. Arī viņas pirmā solokoncerta programma liecina par spēju uzņemties lielu atbildību,” par L.Kinču stāsta LNO mākslinieciskais direktors Arturs Maskats.

„Pirmais solokoncerts ir milzīga atbildība un savā ziņā liels eksāmens, tāpēc izvēlējos dziedāt to mūziku, kas man ir ļoti tuva. Abi komponisti – Mālers un Štrauss – ir mani favorīti: žel, ka Gustava Mālera daiļradē ir tik maz kamermūzikas manai balsij, bet, to kas ir, dziedāšu ar milzīgu prieku. Riharda Štrausa kamermūzika mani burtiski apbūra, pateicoties Džesikas Normenas ierakstiem. Šo koncertporgammu 2011.gada pavasarī dziedāšu arī Berlīnē un Frankfurtē,” stāsta Liene Kinča.

Liene Kinča dziedāšanu apguvusi pie Margaritas Gruzdevas. 2006.gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmiju Sergeja Martinova klasē. Vokālo meistarību papildinājusi pie Irēnas Milkevičutes Viļņā un pie Oslo Karaliskās mūzikas akadēmijas profesores Barbru Marklundas-Pētersones. Šobrīd Liene Kinča turpina pilnveidot vokālās prasmes Ingrīdas Kaizerfeldes un Deivida Džounsa vadībā.

2005.gadā debitēja uz LNO skatuves, atveidojot Karolku L.Janāčeka operas "Jenūfa" iestudējumā. Lienes Kinčas repertuārā ir tādas lomas kā Amēlija (Dž.Verdi operas "Masku balle" atjaunotajā iestudējumā, 2009), Kņaze (A.Dvoržāka "Nāra"), titulloma Dž.Pučīni viencēlienā "Māsa Andželika" un Džordžeta viencēlienā "Apmetnis". Piedalījusies viesizrādēs kopā ar LNO trupu Maskavā un Honkongā, atveidjot Aksiņjas lomu D.Šostakoviča operas "Mcenskas apriņķa lēdija makbeta" izrādēs.

 

Ieskaties: www.opera.lv
 

Reklāma
Reklāma