Lasītāja vērtē Nacionālā teātra izrādi "Smieklīgā nauda"

"Izrāde Smieklīgā nauda ir komēdija, kuru skatoties divas stundas var aizmirst ikdienas rūpes un raizes" uzsver portālā mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma Ieva Līpiņa.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

"Un te var piekrist izrādes režisoram Mihailam Mamedovam, kurš ir teicis: "Bet komēdijā skatītājs sagaida aizraujošu sižetu, vienkāršu un tīru izklaidi pēc grūtas darba dienas. Turklāt komēdijā varoņi vienmēr ir dumjāki par skatītājiem, un tad es kā gudrs skatītājs varu pasmieties par viņiem un situāciju, kādā viņi nokļuvuši un kādā es nekad nenokļūtu. Komēdija šo ilūziju dod.” [Citēts no izrādes bukleta.]

Jau no pirmajām minūtēm zālē atskanēja neviltoti skatītāju smiekli. Izrādes galvenā doma ir parādīt, kā mainās cilvēka dzīve un arī paši cilvēki, ja pēkšņi ir nauda, kas tiesa gan nav sūri un grūti pelnīta, bet gan atrasta. Taču – atrasts nav zagts, tā uzskata galvenais varonis Pērkinsa kungs. Viņš tikai atklājis, ka metro viņa portfelis ar darba papīriem un neapēsto sviestmaizi ir samainīts ar portfeli, kurā ir nepilns miljons mārciņu. Un te arī sākas stāsts gan par policiju, gan meliem, gan draugiem. Galu galā nauda palika pie galvenā varoņa.
Šī bija viena no izrādēm, kur nemainījās dekorācijas, taču šoreiz dekorācijām praktiski nekādas būtiskas nozīmes nebija, jo galvenais bija teksts. Tā kā nauda ir liela, tad attiecīgi lielas ir bailes no policijas un cilvēka, kuram tā nauda piederējusi. 

Jau no pirmajām minūtēm zālē atskanēja neviltoti skatītāju smiekli. Izrādes galvenā doma ir parādīt, kā mainās cilvēka dzīve un arī paši cilvēki, ja pēkšņi ir nauda, kas tiesa gan nav sūri un grūti pelnīta, bet gan atrasta.

Un tā arī notiek, ka mājās ierodas policists, kurš gan nācis ne jau naudas sakarā, un tad sākas panika. Un kad ir panika, tad cilvēks sadomā tādus melus, ka sapīties tajos ir viegli. Un ja vēl ierodas otrs policists… Galu galā galvenais varonis melo tā, ka pat sievai un ģimenes draugiem rodas grūtības piespēlēt, lai policisti neko nenojaustu. Un šajos dialogos tad arī ir tik daudz humora, ka šī komēdija ir attaisnojusi savu žanru. Izcili spēlē gan Juris Lisners, gan Uldis Dumpis, gan Normunds Laizāns. Tāpat šarmu izrādei piešķīra aktrises Daigas Gaismiņas tēlojums. Vienīgais, kas šajā izrādē  man nešķita pieņemams, bija skaļie šāvieni. Sāk rasties iespaids, ka Nacionālā teātra izrādēs bez šāvienu skaņām nevar iztikt. Lieki būtu piebilst, ka skatītāju rindās ir gan bērni, gan grūtnieces, gan veci cilvēki, kurus biedēt tā kā nevajadzētu. Taču izņemot šo, manuprāt, mīnusu, izrāde tiešām sniedz vieglu vakara izklaidi."

Reklāma
Reklāma

 

VAIRĀK PAR IZRĀDI LASI ŠEIT!

Ieskaties: Latvijas Nacionālais teātris