Dzīvās vēstures stundas Meža kapos

Tūrisma aģentūra „Jauni Rakursi” 19. novembrī  aicina pievienoties dzīvās vēstures stundā Meža kapos „Viņi dega par Latviju”, lai kopā ar gidi – vēsturnieci pieminētu, atcerētos un uzzinātu tos stāstus, kas Latviju veidojuši par brīvu valsti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzīvās vēstures stundas Viņi dega par Latviju programmas pirmajā daļā Viņi valsti dibināja plānots apciemot trīs izcilu 1918. gada valsts dibinātāju atdusas vietas: Jānis Čakste – mūsu pirmais prezidents, Zigfrīds Anna Meierovics – Latvijas diplomātijas simbols un Jānis Ducens – Latvijas armijas sirdsapziņa. Tā būs iepazīšanās ar trīs iecienītu un mīlētu valstvīru – apdāvinātu un darbīgu personību dzīves stāstiem un piemiņas zīmju tapšanas vēsturi.


Pastaigas otrajā daļā Viņi atdeva dzīvību par to aizdegsim svecīti par tiem, kas jauni, drosmīgi un talantīgi, savas dzīvības ziedoja Latvijai: kinooperatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne, milicijas leitnants Sergejs Konoņenko un skolēns Edijs Riekstiņš.


Jauni rakursi valsts svētku mēnesī piedāvā arī ekskursijas Brāļu kapos kopā ar privātvēsturnieku Voldemāru Eihenbaumu: tā ir kopīga pastaiga ar stāstījumiem par memoriālā ansambļa tapšanas vēsturi, tēlniecības meistaru darbu apskati un varoņu, kas krituši ceļā uz Latvijas neatkarību, godināšanu.

Reklāma
Reklāma


Papildus informācija mājas lapā www.jaunirakursi.lv.