Piedalies Krišjāņa Barona 175. dzimšanas dienā!

Ikviens aicināts ņemt līdzi svecīti vai ziediņu, ar ko pušķot Krišjāņa Barona pieminekļa pakāji un būt līdzdalībniekqam svētku brīža radīšanā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Šogad, sagaidot folklorista Krišjāņa Barona 175. dzimšanas dienu, Turaidas muzejrezervāts veļu mēneša pēdējā dienā 31. oktobrī plkst. 13.00 aicina visus, kam nozīmīgs latviešu tautas kultūras mantojums,  pulcēties kopā uz svētku brīdi Dziesmas tinu kamolā pie Krišjāņa Barona pieminekļa Siguldā Pils un Līvkalnu ielu krustojumā, lai dziedātu, skandētu un iemācītu viens otram savas mīļākās tautasdziesmas un godinātu Dainu tēvu jubilejā, daloties priekā un vienojoties pārliecībā par  tautasdziesmu un latviešu tautas tradīciju pamatvērtību aktualitāti mūsdienās.


Svētku turpinājumā plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervātā muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā par godu Dainu tēva 175. dzimšanas dienai notiks video filmu pēcpusdiena Mantojums, kurā tiks demonstrēti video filmu fragmenti par tautasdziesmas simbolisko mājvietu mūsdienās Dainu kalna vēsturi, folkloras svētkiem un festivālu norisi Turaidā, kā arī būs kopīga sadziedāšanās.
 

Reklāma
Reklāma