9. septembrī svētki Annas ielā jeb Matērijas aizspogulija

Sākoties jaunajam mācību gadam, astoņpadsmito gadu pēc kārtas tuvojas Svētki Annas ielā. 9. septembrī Annas iela tiks pārvērsta par telšu pilsētiņu, kurā darbosies maģiskas laboratorijas, kas atklās matērijas neredzamās īpašības, piešķirs zināmām lietām neparastu formu un pielietojumu, vēros matērijas fiziskās un ķīmiskās transformācijas un saspēles skaņās, krāsās, sajūtās, gaismā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

40 darbnīcas 5 h laikā
Svētku ietvaros ikviens varēs apmeklēt 40 radošās darbnīcas un to prezentācijas, kuras darbosies šādās jomās: tehniskais modelisms (trases un kordas automodelisms, kuģu modelisms, elektronika u.c.), multimediji (foto studija, filmu studija, animācijas studija, datorgrafika u.c.), mākslas studijas (stikla studija, zīmēšana, papīra un tekstildizains u.c.), amatniecība un dizains (koka rotaļlietas, keramika, galdniecība, Cita adīšana, šūšana u.c.), citas programmas (astronomija, persiešu valoda, mākslas terapijas laboratorija, aerobika u.c.). Pasākuma laikā būs iespēja pieteikties studijās un darbnīcās 2010/ 2011. mācību gadam.

Einšteina gravitācijas kabinets
Savukārt Annas iela kļūs par matēriju pētošu “fiziķu un ķīmiķu vudstoku” – darbosies telšu pilsētiņa. Paralēli būs iespēja apmeklēt: Einšteina gravitācijas kabinetu, ķīmiķu eksperimentu zonu, retro fizikas triku darbnīcu, bērnu lasītavu un spēlētavu, NPO neatpazītu peldošu objektu gaisa kaujas, kā arī vērot velotriāla lidojumus telpā un tapt iekustinātam ar dj Matērija un mc Vakara Naglas skaņu viļņiem.
Svētki Annas ielā ir kvalitatīvs, pozitīvs un izglītojošs pasākums jauniešiem un bērniem vienas dienas garumā uz vienas no īsākajām Rīgas ieliņām – Annas ielas, kur ikviens tiek aicināts piedalīties spēlēs un atrakcijās, kuru vienojošais elements ir zinātkāre, fantāzija un iztēle.

Ieeja: visos pasākumos bez maksas

Organizē: Tehniskās jaunrades nams Annas 2.
Atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, prāta spēļu veikals LUDO, Velotriāla klubs Karters, Latvijas Skautu un gaidu organizācija, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes studenti,  SIA Jānis Roze grāmatnīcas.

 

Reklāma
Reklāma