Turaidā pagrabklētī smaržo kafija un sagaida muižas ļaudis

Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā, kas iekārtots Turaidas muižas senajā pagrabklētī, atklāta pastāvīga fotoizstāde Turaidas muižas un pagasta ļaudis 20. gadsimta pirmajā  pusē. Izstādē izmantotas 14  no apmēram 7 000 fotogrāfijām Turaidas muzejrezervāta krājumā, kas vēsta par muižas ļaužu dzīvi vairāk kā gadsimtu senā pagātnē.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Attēli ir kā vēstījums no senajiem laikiem, kad šajā ēkā atradās Turaidas muižas ļaužu pagrabklēts. No vienām fotogrāfijām raugās  muižas ļaudis un amatnieki – šuvēja, kalējs, podiņmeistars, vīžu pinējs un citi. Citos attēlos redzami pagasta ļaudis dažādos darbos – aršanā, kulšanā, kartupeļu rakšanā, kā arī zivju zvejā un medībās.

Fotogrāfijās attēlotie cilvēki uz apmeklētājiem raugās ar pašapziņu un pārliecību par sevi un darbu, tādējādi nododot emocionālu vēstījumu par pagājušā gadsimta dzīvi laukos.

Lai izjustu senās pagrabklēts atmosfēru un patīkami atpūstos muzejrezervāta plašā piedāvājuma apskates gaitā, Apmeklētāju centra pagrabā sadarbībā ar restorānu „Kungu rija” iekārtota kafejnīca, kur muzeja apmeklētājiem ir iespēja pārrunāt iespaidus pie smaržīgas kafijas tases un baudīt vieglas uzkodas un smalkmaizītes.

Ieskaties: http://www.turaida-muzejs.lv/

 

Reklāma
Reklāma