Ar īpašu izstādi godina operas un baleta zvaigznes

Š.g. 23.jūlijā t/c Galerija Centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu atklāja izstādi Latvijas Nacionālās operas un baleta zvaigznes. Tajā ikviens interesents varēs aplūkot unikālus foto mirkļus, kuros fiksētas gan mūsdienu zvaigznes, gan leģendāras operas un baleta personības.

Attēlā redzams baletdejotājs M. Liepa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzams baletdejotājs M. Liepa.

Izstādē iespējams iepazīties ar fotogrāfijās iemūžinātām laika liecībām par nepārspētiem talantiem, kas saistīti ar mūsu Balto namu. Spilgtām emocijām piesātinātās fotogrāfijās var redzēt operdziedātāju Aleksandru Antoņenko, pasaulslaveno operdziedātāju Inesi Galanti, diriģentu Andri Nelsonu, operdziedātāju Kristīni Opolais, mecosoprānu Elīnu Garanču, soprānu Maiju Kovaļevsku, operdziedātāju Ingu Kalnu, jauno operdziedātāju Marinu Rebeku, izcilo basbaritonu Egilu Siliņu, soprānu Sonoru Vaici, vienu no izcilākajiem pasaules diriģentiem Marisu Jansonu, Latvijas Nacionālās operas direktoru un režisoru Andreju Žagaru, jauno LNO baleta zvaigžņu duetu Elzu Leimani un Raimondu Martinovu. Līdzās šīm, pasaules slavu ieguvušajām zvaigznēm, tiks izstādītas unikālas fotogrāfijas no LNO arhīva, kurās fiksēts viens no izcilākajiem 20. gadsimta baleta māksliniekiem Māris Liepa, mūsdienu dejas pasaules leģenda Mihails Barišņikovs un baleta pasaules leģenda Aleksandrs Godunovs.

Gan vēsturiskās bildes, gan nesenā pagātnē tapušās fotogrāfijas glabājas Latvijas Nacionālās operas arhīvā, un lielākā daļa bilžu līdz šim nav tikušas izstādītas. „Tā ir unikāla iespēja redzēt fotoattēlu, kurā fiksēts mirklis, kas atspoguļo šo spilgto personību harizmu un talantu,” atzīmē  t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.

Minētā izstāde notiek benefices Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010 ietvaros. Projekta mērķis ir iepazīstināt pilsētas viesus ar tām nacionālajām vērtībām, kas nes Latvijas vārdu pasaulē. Benefices ietvaros jau notikusi mākslinieka Sergeja Djomina izstāde un fotoizstāde, kas veltīta Dziesmu un deju svētku tradīcijai. „Šobrīd mūsu tirdzniecības centrs kļuvis  par vietu kur apstāties, baudīt mākslu un novērtēt mūsu nacionālās bagātības. Esam saņēmuši daudz pozitīvu atsauksmju ne tikai no tūristiem, bet arī no vietējiem iedzīvotājiem, jo ne visiem ir laiks un iespējas apmeklēt izstāžu zāles,” atzīmē t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.
„Mēs patiesi varam lepoties ar Latvijas izpildītājmāksliniekiem operas un baleta zvaigznēm, kuru Latvijas Nacionālās operas pastāvēšanas 90 gados ir bijis apbrīnojami daudz. Šobrīd mūsu operas zvaigznes un jaunie diriģenti ir iekarojuši muzikālo olimpu, bet ārvalstu prese ik reizi, rakstot par mūsu Operu, apbrīno šo valsti un mūsu Balto namu par spēju veiksmīgi attīstīt un parādīt pasaulei aizvien jaunus talantus. Esam pateicīgi Galerijai Centrs par iniciatīvu un spēju izveidot saistošu fotoizstādi par mūsu operas baleta zvaigznēm,” stāsta LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.


Benefice Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010 noslēgsies augusta beigās ar izstādi par Rīgas Jūgendstila arhitektūru.
 

Reklāma
Reklāma