Daugavpilī bērnu un jauniešu cirka festivāls!

No 1.līdz 4.jūlijam Daugavpilī notiks IV starptautiskais bērnu un jauniešu cirka festivāls Parad alle. Šogad festivālā dalību ņems jaunie cirka mākslinieki no 7 pasaules valstīm: Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Šveices, Zviedrijas, Krievijas un Baltkrievijas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Festivāls tiek rīkots projekta Pārrobežu teritorijas atraktivitātes veicināšana paaugstinot kultūras iestāžu vadības efektivitāti (Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2007 - 2013. gadam) ietvaros.
Starptautiskais cirka festivāls Parad Alle notiek kopš 2006.gada. Tie ir svētki un elpu aizraujošs šovs – ieraudzīt, kā, piemēram, dresēts pitons pakļaujas piecgadīgai meitenei.
Bērnu cirka studija Jaunība darbojas Kultūras pilī, to vada Marija un Jevgeņijs Čirkovi. Viņu audzēkņi ir cirka mākslinieki Diāna Nikuļičeva, Vitālijs Maksimovičs, Ksenija Rodičeva, Tatjana Ščetkovska. Cirka studijā bērni apgūst visus šīs mākslas žanrus – žonglēšanu, dresūru, ekvilibristiku un sagatavo priekšnesumus.

Par vislabāko cirka numuru piešķir Grand Prix balvu, dalībniekus apbalvo arī par kompozīcijas sarežģītību un oriģinalitāti, par labāko kostīmu un labāko radīto tēlu.

Reklāma
Reklāma

Pēc darba gadiem Maskavas cirkā un viesizrādēm visā pasaulē ar neatkārtojamiem trikiem Čirkovi atgriezās Daugavpilī un izveidoja cirka studiju. Viņi vēlējās sarīkot starptautisku cirka festivālu, un viņu sapņi ir piepildījušies.
Jaunie cirka mākslinieki ierodas Daugavpilī, un Kultūras pils pārtop cirka manēžā, kur sajūsminātā publika veltī ovācijas mazajiem brīnumdarbiem. Par vislabāko cirka numuru piešķir Grand Prix balvu, dalībniekus apbalvo arī par kompozīcijas sarežģītību un oriģinalitāti, par labāko kostīmu un labāko radīto tēlu. Atzinību saņem visjaunākais dalībnieks un savu simpātiju balvu nosauc skatītāji. Cirka svētku kulminācija ir krāšņs noslēguma koncerts.  
Šogad festivāls noritēs īpašā gaisotnē – jaunie cirka mākslinieki un Kultūras pils apmeklētāji varēs iepazīt Daugavpils Kultūras pils koncertzāli jaunā veidolā. Pēc renovācijas koncertzāle ir ieguvusi modernu interjeru, glītus krēslus un kvalitatīvu apskaņojumu, kas ļaus Kultūras pils pasākumu apmeklētājiem baudīt pasākumus labākā kvalitātē.

1.jūlijā Daugavpils kultūras pilī notiks dalībnieku ģenerālmēģinājums.
2., 3.jūlijā Dugavpils kultūras pilī notiks koncerti.
4.jūlijā koncerts notiks Rokišķu kultūras centrā (Lietuva).