Lasītāja vērtē Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Melnais strazds"

„Izrāde par šķietami derdzīgu tēmu: nepilngadīga meitene (12 gadi) un kungs gados (ap 40), taču derdzīgi izrādē nav nevienu mirkli. Es pat teiktu – skaists mīlas stāsts ar bēdīgām beigām,” pārdomās dalās portālā mammam.lv/tetiem.lv reģistrātā mamma Elīna Ziemele.

Foto no izrādes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes.

Īss anonss:
Pēc piecpadsmit gadu pārtraukuma pie Reja viņa darbavietā negaidīti ierodas Una, bijušā drauga meita, ar kuru viņam bijušas intīmas attiecības vairāku mēnešu garumā tad, kad Una bija pusaudze. Viena no populārākajām mūsdienu lugām, kas atklāj, ka arī neparastās un citiem nesaprotamās attiecībās var būt mīlestība.

„Pilnīgi piekrītu kritiķiem, kas saka, šajā izrādē grūti novilkt robežu un pateikt, kurš no abiem varoņiem ir upuris un kurš – varmāka. Taču, kad mēģināju par šo izrādi stāstīt vīram, viņš strikti noteica, ka viņam Lolitas tēma riebjas, runa taču ir par pieaugušiem vīriešiem, kas izmanto mazas meitenes. Mums aug divas meitas.
Nu labi, nolēmu, – nesākšu tagad viņu pārliecināt, ka reizēm meitene 12 gados var spriest labāk par  30 gadīgu sievieti, ka dažas meitenes jau sešos gados ir pieaugušas, bet dažas netiek ārā no pubertātes vēl 50 gadu vecumā...

Kad meitene izrādē stāsta epizodes par savām attiecībām ar māti – visi puzles gabaliņi nostājas savās vietās. Šī meitene nav saņēmusi patiesu sirsnību un mīlestību no savas mammas.

Bet par vienu gan var parunāt – kāpēc ir meitenes, kuras jau 12 gados ir pieaugušas? Ko viņām dod vai nedod vecāki, lai viņu galvenais mērķis šajā vecumā būtu 40 gadīga vīrieša pavedināšana? Kāpēc viņas tik ļoti alkst pēc mīlestības? Atbildes vārds ir atrodams jautājumā. Viņām pietrūks MĪLESTĪBAS ģimenē! Kad meitene izrādē stāsta epizodes par savām attiecībām ar māti – visi puzles gabaliņi nostājas savās vietās. Šī meitene nav saņēmusi patiesu sirsnību un mīlestību no savas mammas. Un, lai gan izrāde ir par kaut ko pilnīgi citu, nevis mātes un meitas attiecībām, bet ir skaidri nolasāms, ka tas ir visa pamatā. Var jau būt, ka man tā likās, tikai tāpēc, ka pati esmu mamma :).
Man ļoti patika aktieru darbi – Normunds Laizāns un jaunā aktrise Madara Saldore, arī pati izrāde spraiga, interesanta, garlaicīgi nav nevienu minūti. Taisni vai prieks, ka Ģirts Ēcis (izrādes režisors) atkal kaut ko dara Latvijā. Mums ar draudzeni šī izrāde bija patīkams pārsteigums. Smuka mūzika! :)

Noskatīties video!

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: Latvijas Nacionālais teātris