Atkalredzēšanās ar iemīļotajiem pasaku tēliem no J. Lūsēna un M. Zālītes "Leļļu operas"

24.aprīlī plkst.12.00 un 15.00 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks izglītojoša koncerta SPĒLĒSIM OPERU! pirmizrāde.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

J.Lūsēna un M.Zālītes Leļļu operas varoņi šoreiz ir gatavi ne tikai dziedāt un izdzīvot operas notikumus, bet arī paši stāstīt, kas ir opera, orķestris, rekvizīti, dekorācijas, kādas balsis ir sastopamas operā, no kā sastāv opera u.c.

Izglītojošā koncertā piedalīsies Nauris Puntulis (Leļļu meistars), Juris Lisenko, Ikars Samaradžijevs un Andris Kipļuks (Pinokio), Aira Rūrāne (Lūcija), Evija Martinsone un Inga Šļubovska (Malvīne), Evita Zālīte (Džilda), Viesturs Jansons un Ansis Tālbergs (Pjēro), Juris Ādamsons (Artemons), Guntars Ruņģis (Karabass-Barabass), Olga Jakovļeva (Lapsa), Armands Siliņš (Runcis) un Dagne Reinika (Lupatu Lelle), kā arī LNO orķestra mūziķi.  Koncerta režisore ir Elita Bukovska, diriģents Mārtiņš Ozoliņš, scenogrāfe Katrīna Neiburga, kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne.

„2009.gada decembrī līdzīgu Leļļu operas koncertuzvedumu kā labdarības koncertu rādījām deviņos bērnu namos visos Latvijas reģionos. Jutām, ka stāsts par to, kas operai vēderā, patiesi aizrāva mūsu skatītājus. Tagad, papildinātā versijā, realizēsim šo izglītojošo koncertu arī Rīgā. Solisti, kuri parasti tikai dzied no Lielās zāles skatuves, šoreiz iejutīsies arī stāstnieku lomā, jo viņu uzdevums būs pavēstīt un parādīt visu, no kā sastāv operas uzveduma slepenā puse,” stāsta LNO izglītības projektu vadītāja un koncerta scenārija autore Dagne Reinika. Pasākuma laikā varēs iegādāties arī īpašu ilustrētu Operas vārdnīcu, kurā atrodama informācioja par visiem ar operu saistītiem terminiem un operas uzveduma sastāvdaļām.

Izglītojoša programmā LNO aizsākusies 2001.gadā, savukārt regulārajā repertuārā Izglītības programmas projekti iekļauti jau trīs gadus (ar Swedbank atbalstu). Šajā sezonā jaunajiem skatītājiem LNO Izglītības projekta ietvaros bija iespēja skatīties Operas pasakas – Pasaku par Leļļu meistaru un Pasaku par lācīti Tobiasu un nozagtajām notīm.

Izglītojošs koncerts SPĒLĒSIM OPERU! šosezon būs skatāms arī 16.maijā plkst.12.00 un 15.00.

Ieejas biļete bērniem 3 Ls un lielajiem 4 Ls.
 

Reklāma
Reklāma