Soprāns Inga Šļubovska sniegs pirmo solokoncertu

17.aprīlī plkst.15.00 LNO Beletāžas zālē notiks soprāna Ingas Šļubovskas solokoncerts, kurā dziedātāja muzicēs kopā ar domubiedriem Agnesi Egliņu un LNO stīgu kvartetu (Svetlana Okuņa, Elizabete Sorokina, Inga Sunepa, Einārs Upatnieks).

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Koncertā skanēs Alfrēda Kalniņa, Riharda Štrausa un Roberta Šūmaņa dziesmas. Biļešu cena – Ls 4.
„Koncerts notiks Beletāžas zālē, kas notikumam piešķirs pilnīgi citu sajūtu un atmosfēru. Lielā zāle, kur notiek operas izrādes, ir pilnīgi citi spēles noteikumi, cita veida komunikācija ar skatītāju. Kamermuzicēšanas stils satuvina ar klausītāju, rada intīmāku gaisotni. Jā, tās būs mūsu saruna – mūziķu un klausītāju. Par pavasari un mīlestību,” stāsta I.Šļubovska.
Inga Šļubovska ir viena no daudzsološākajām jaunajām LNO solistēm. Viņa jau kļuvusi par AS „Latvijas Gāze” Gada balvas laureāti kā labākā operas soliste 2008./2009. gada sezonā, kā arī nominēta Lielajai mūzikas balvai 2009 kategorijā Gada debija. I.Šļubovska izpelnījusies atzinību ar izcilu sniegumu Papagenas, Adīnas, Cerlīnas un Sofijas lomās LNO iestudējumos, Rīgas Operas festivāla kamermūzikas koncertā un Starptautiskajā jauno vokālistu konkursā Pasavā, Vācijā 2009. gada pavasarī.

Reklāma
Reklāma


I.Šļubovska absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu prof.Anitas Garančas klasē. Vokālās prasmes papildinājusi meistarklasēs pie dažādiem pasniedzējiem, tostarp pie Ludmilas Braunas un Anitas Garančas, Aksela Bauni (Vācija), Margaretas Honigas (Nīderlande), Paolo de Napoli (Itālija) u.c.
Strādājusi par dziedāšanas skolotāju Rīgas Doma kora skolā, kopš 2008.gada - Latvijas Nacionālās operas soliste. Iestudējusi lomas Rīgas Muzikālajā teātrī. Kā soliste dažādos projektos sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestris, diriģentiem Karelu Marku Šišonu, Andresu Mustonenu un citiem māksliniekiem.
Piedalījusies Tallinas baroka mūzikas festivālā, festivālā Musica Sacra Lietuvā, Siguldas Opermūzikas festivālā, Latvijas Opermūzikas svētkos Jūrmalā. Starptautisko operdziedātāju meistarkursu Bēskovā, Vācijā, publikas simpātiju balvas (2002) un Starptautiskā dziedātāju un pianistu koncertmeistaru konkursa Viļņā 2.vietas laureāte (2005).  

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.