Šosvētdien notiks piedzīvojumu festivāls "Ceļojums Zemūdens pasaulē"!

Jau šosvētdien, 28. martā, Arēnā Rīga notiks trešais piedzīvojumu festivāls Ceļojums Zemūdens pasaulē! Šoreiz piedzīvojumu festivālā ceļotājus gaida zemūdens tēmai veltīts labirints arī visas piepūšamās atrakcijas, kas būs jāapmeklē labirintā, būs veltītas okeānu, jūru un ūdens tematikai.

Foto: www.festivals.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.festivals.lv

Festivāla programmā šoreiz iekļauts ne tikai milzu labirints ar divpadsmit lielformāta piepūšamajām atrakcijām, mazulīšu rotaļu vieta un tematiskas izstādes, bet arī pasaku lasīšanas stūrītis, fotografēšanās stendi, kā arī dažādas darbnīcas, kurās tiks gatavotas zemūdens maskas, astoņkāji un origami vardītes. Festivāla apmeklētāji varēs paviesoties Drošā ToDo mājā, katrs pasākuma apmeklētājs dāvanā saņems "Zemūdens Noslēpumu grāmatu" ar interesantiem faktiem un atjautīgiem uzdevumiem brīvajiem brīžiem. Festivāla auditorija ir vecākā pirmskolas vecuma un skolas vecuma bērni ar vecākiem.

Šoreiz piedzīvojumu festivālā ceļotājus gaida zemūdens tēmai veltīts labirints - arī visas piepūšamās atrakcijas, kas būs jāapmeklē labirintā, lai savāktu zīmodziņus īpašajā labirinta kartē, būs veltītas okeānu, jūru un ūdens tematikai. Atrakcijās un šķēršļu joslās varēs doties gan mazi, gan lieli, jautrībai vecuma ierobežojuma nav! Svētdien Arēnā Rīga visus gaidīs lielākās un jautrākās piepūšamās atrakcijas no “LGK atrakcijas” - “Pitons”, “Pirātu kuģis”, “Valis”, “Tilti”. “Ķīnas mūris”, “Astoņkājis”, “Krokodils”, “Lauztais kuģis”, “Cunami”, “Inkvizīcija”, “Dino parks” un citas. 12 atrakciju kopējais izmērs pārsniegs 700 kvadrātmetrus! Bērni varēs lēkt lejā no 12 metrus augsta piepūšama slidkalniņa un pārbaudīt līdzsvaru atrakcijā "Saragosu jūras aļģes".

Zemūdens pasaules ceļotāji varēs izmēģināt zivtiņu makšķerēšanu, parādīt veiklību cīņā ar astoņkāja taustekļiem vai arī pabarot zivtiņas dīķī, uzzināt, kas noslēpts krastā izskalotā pudelē.

Reklāma
Reklāma


Festivāla radošajās darbnīcās mazie ceļotāji varēs ne tikai zīmēt tradicionālajās tehnikās, bet arī izmēģināt burbuļzīmēšanu un zemūdens iluminatoru kartiņu izgatavošanu. Varēs veidot magnētiņus, iemācīties locīt origami vardītes un kā katru reizi - apmeklēt seju krāsošanas darbnīcu. Darbosies arī zemūdens masku darbnīca.
Pasākumā pirmo reiz tiks prezentētas Piedzīvojumu atrakciju parka atrakcijas - nelielas izklaides rotaļas, kuras katrs var pagatavot mājās. Zemūdens pasaules ceļotāji varēs izmēģināt zivtiņu makšķerēšanu, parādīt veiklību cīņā ar astoņkāja taustekļiem vai arī pabarot zivtiņas dīķī, uzzināt, kas noslēpts krastā izskalotā pudelē.
Festivāla ietvaros tā apmeklētājiem arī būs iespēja tikties ar drošības cimdu ToDo un apskatīt drošāko mājokli pasaulē. ToDo mājā ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža, pagalms, kas palīdz bērniem izprast dažādo drošības elementu vietu viņu ikdienā. Līdz šim ToDo ar savu mājokli ir viesojies Vidzemes un Latgales skolās, vairāk nekā 5000 jaunāko klašu skolēnu izglītojot par elektrodrošību, gāzes drošību, ugunsdrošību un personisko drošību. Svētdien Arēnā Rīga drošais ToDo pirmo reizi gaidīs ciemos ikvienu piedzīvojumu festivāla apmeklētāju.

Pašus mazākos festivāla apmeklētājus gaidīs mazulīšu atrakcijas - īpaša zona ar mazo bērnu piepūšamajām atrakcijām, kurās lēkāšanai nebūs nekādi ierobežojumi.
Piedzīvojumu festivāli pasākumu sērija, kas notiek divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Pasākumos bērniem tiek piedāvātas daudzveidīgas un jautras atrakcijas, kurās iespējams pārbaudīt savu veiklību un atjautību. Visām aktivitātēm ir izglītojošs raksturs un līdz ar jokošanos un izklaidēšanos bērni uzzina dažādus interesantus un noderīgus faktus. Līdz šim notikuši piedzīvojumu festivāli "Ceļojums Apkārt Pasaulei" un "Ceļojums Kosmosā". Ceturtais piedzīvojumu festivāls notiks 2010. gada 31. oktobrī.


Jau ziņots, ka lai rezervētu laukumu Latvijas “DINAMO” hokeja komandas iespējamai spēlei, piedzīvojumu festivāls “Ceļojums Zemūdens Pasaulē” tika pārcelts no 27. marta uz 28. martu. Iegādātās biļetes derīgas uz tiem pašiem ieejas laikiem, uz kuriem iegādātas sestdienai vai, ja pasākumu nav iespējams apmeklēt, nododamas “Biļešu Servisa” kasē Rīgas Kongresu namā.
Festivāla biļetes pieejamas “Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās visā Latvijā. Iepriekšpārdošanā biļetes lētākas un pieejamas grupu atlaides. Pasākuma dienā biļetes cena būs Ls 6 un tās būs iespējams iegādāties gan “Biļešu Servisa” kasēs visā Latvijā, gan pasākuma norises laikā - Arēnas Rīga kasēs. Arēnas klubu un ložu biļetes gan iepriekšpārdošanā, gan pasākuma dienā pieejamas Arēnas Rīga biļešu sistēmā.
Vairāk informācijas par pasākumu - www.festivals.lv.