Latvijas Nacionālās Operas aktualitātes martā

Arī martā Latvijas Nacionālā Opera ir parūpējusies, lai mūzikas baudītājus priecētu īpašas uzvedumi un īpaši izpildītāji.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

5. un 7.martā Džuzepes Verdi operas Otello koncertuzvedums ar Aleksandru Antoņenko (Otello), Ingu Kalnu (Dezdemona) un Jāni Apeini (Jago) galvenajās lomās. Pie diriģenta pults – Normunds Vaicis.

No 12. līdz 15.martam LNO baleta trupa dosies viesizrādēs uz Jehvī (Igaunija) baleta festivālu, kur rādīs baletu Korsārs un sniegs Galā koncertu.

14.martā LNO viesosies Ventspils teātra namā Jūras vārti ar Džuzepes Verdi operu Traviata. Galvenajās lomās – Sonora Vaice, Pāvels Černohs un Samsons Izjumovs.

15.martā notiks Sarunas pirms pirmizrādēm, kas veltītas Džuzepes Verdi operai Nabuko. Šoreiz tikšanās ar muzikologu Miku Čeži un operdziedātājiem

18.martā - Džuzepes Verdi operas Nabuko atjaunojuma pirmizrāde. Pie diriģenta pults Aigars Meri.

27.martā Jaunajā zālē notiks horeogrāfes Olgas Žitluhinas laikmetīgās dejas iestudējuma APLAM pirmizrāde, kurā piedalās LNO baleta solisti. Iestudējuma skanēs Jura Kaukuļa un Kaspara Tobja (Dzelzs vilks) oriģinālmūzika.

28.martā izrādē Dons Žuans notiks soprāna Kristīnes Opolais debija donnas Elvīras lomā un soprāna Guntas Davidčukas debija Cerlīnas lomā. Pārējās lomās iejutīsies Jānis Apienis (dons Žuans), Romāns Poļisadovs (Komandors) u.c. Pie diriģenta pults Mihails Tatarņikovs.

 

Ieskaties: Latvijas Nacionālā opera

Reklāma
Reklāma

 

/REKLĀMAS PROJEKTS/