Skaties kino "Rīga" februārī!

Repertuārs kino Rīga no 19. līdz 25. februārim!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

RŪDOLFA MANTOJUMS (Spēlfilma, Latvija, 2010)
Režisors, scenārists: Jānis Streičs
Lomās: Rēzija Kalniņa, Romualds Ancāns, Artūrs Skrastiņš, Venta Vecumniece, Velta Straume, Dainis Gaidelis, Jānis Paukštello, Uldis Dumpis, Jakovs Rafalsons, Jānis Elsts
Garums: 1 st. 54 min.
Tautiska filma, kurā prieki ar bēdām vijas, un mīlestība dzīvotgribu vairo. Tā ir filmas autora Jāņa Streiča fantāzija un veltījums Blaumanim ar patvaļīgu atskatīšanos uz notikumiem, kad Skroderdienu varoņi bija pavisam jauni. Tiem doti citi vārdi, kā arī darbība pārnesta uz daudz vēlāku laiku nekā Blaumanim. Ir XX gadsimta sākums, kas solīja latviešiem pārticīgu un laimīgu nākotni, bija modusies tautas nacionālā pašapziņa, un auga zemnieku varēšana pārspēt pat muižniekus. Vecais ķeizara zaldāts Rūdups, ar savu bagātību un lepnību, būdams baronam kā dadzis acīs, kļūst gaužām nevaldāms, kad viņu ķer Amora bulta. Vienkāršas kalponītes Emīlijas dēļ vecais gatavs uz visu. Bet meiča mīl viņa krustdēlu Kārli. Pa vidu mijās gan manta, gan barona patvaļa un blēži. Divu radinieku cīņa par Emīlijas sirdi izmaina kā abu vīriešu, tā pašas kalponītes likteni, lai viņai cauri asarām mirdzētu saule.   
Lielajā zālē: no 19.02. līdz 22.02.seansi 12:30; 15:00, 17:30; 20:00, 23.02 un 24.02 seansi 12:30; 15:00, 25.02  seansi 12:30; 15:00, 17:30  un 19.30(!)
Mazajā zālē: no 19.02 līdz 22.02 un 24.02. seansi 13:30; 16:00; 18.30, 23.02 seansi 13:30; 16:00; 18.30  un arī 21.00, 25.02 seansi  13:30; 16:00
Ieeja:
3.00 Ls uz seansiem no plkst. 17:30;
2.50 Ls uz seansiem līdz plkst. 17:30;
2.00 Ls uz seansiem otrdienās un skolēnu grupām sākot no 10 cilvēkiem;
9.00 Ls ģimenes biļete 4 cilvēkiem.
 

PĒDĒJAIS LĀČPLĒSIS (Spēlfilma, Latvija, 2010 Pirmizrāde)
Režisors, producents: Jānis Vingris
Lomās:  Lāčplēsis – aktieris, režisors Mārtiņš Eihe, Dr.Šņukurs – politiķis Guntis Pilsums, Sprīdītis – „spēkavīrs” Aleksandrs Radzēvičs, Maija – modele un stiliste Dana Dombrovka, Rainis – aktiers Agris Māsēns, Princese – aktrise Dace Everss, Antiņš – dziedātājs Kārlis Būmeistars.
Garums: 23 min.
Pār Latviju nolaidusies drūma nakts. Pie varas nācis alkatīgais un izvirtušais doktors Šņukurs, kam rūp tikai vara un personiskās neķītrās izklaides. Daudzi latvju tautas varoņi ir sagūstīti un pakļauti sadistiskiem pazemojumiem, bet citi – izsludināti meklēšanā kā noziedznieki. Tomēr varenākais no tiem visiem – leģendārais Lācplēsis, kurš reiz divkaujā ar Melno bruņinieku nogrima likteņupē Daugavā, iznirst no dzelmes, lai mainītu Latvijas likteni. Kopā ar „labajiem” varoņiem -  Antiņu un Maiju – Lāčplēsis no „slikto” nagiem glābj princesi Zeltīti, mazo vīriņu Sprīdīti un dzejnieku Raini. Tas nokaitina vareno doktoru Šņukuru, un viņš tos visus izaicina uz boksa maču. Pieveikt Šņukuru pa vienam neizdodas. Vai kopīgi izcīnītā uzvara ir īsta?
Ja Lāčplēsis būtu komiksa varonis, tad filma „Pēdējais Lāčplēsis” būtu šī komiksa stilizācija. Filmas veidotāji  spēlējas ar dažādiem arhetipiskiem latviešu varoņiem no Andreja Pumpura, Raiņa un Annas Brigaderes radīto tēlu galerijas un klišejām, kas raksturo latviešu sabiedrības vairākuma uzskatu par politiķiem kā elitāru, noslēgtu kastu, kam ne tikai nepiemīt pozitīva īpašības, bet kura ir arī bīstama. Groteskā kinoalegorija vēl nebija paspējusi tapt, kad jau sacēla lielu troksni, - režisors Jānis Vingris turpmākā finansējuma liegšanu uzsāktajai filmai uzskata par politiskās cenzūras izpausmi. Daži Saeimas deputāti filmai piedēvēja pat „Latvijas tēla graušanu”. 23 minūšu ilgā filma tika pabeigta, filmēšanas grupai strādājot par brīvu. No pirmās filmēšanas dienas līdz pirmizrādei pagāja trīs gadi.
Tāpat kā teiksmaino filmas tēlu vidū ir gan pasaku, gan kanonisku literāru darbu varoņi un pat viens to autors – dzejnieks Rainis, tāpat starp aktieriem atrodami gan dziedātājs, gan modele, gan politisks darbonis, gan sportisti un citas Latvijā zināmas personības.
Mazajā zālē: 25.02 seanss 21.00
Ieeja: 2.00 Ls

 

Reklāma
Reklāma

VĀCU KINO KLUBS: OBERHAUZENES FILMU DIENAS LATVIJĀ (Festivāla laureāti 2005-2009)
Šī programma apkopo pēdējo piecu gadu Oberhauzenes Īsfilmu festivāla nozīmīgākās un skaistākās godalgotās filmas.
Programma (84 min.):
Pilsētparadīze
Londona ir liela pilsēta un uz jaunpienācējiem dažreiz atstāt biedējošu iespaidu. Taču Tomoko pazemē nejauši atklāj noslēpumainu un slepenu pilsētu, kas pilna ar draudzīgiem citplanētiešiem un skaistiem ziediem.
Režija: Gelle Deniss, Lielbritānija, 2004,  6’, krāsaina, angļu v.
Ekumēniskās žūrijas balva 2005

Nevaldāmais puika
Režisors un viņa četrus gadus vecais dēls inscenē stāstu par nevaldāmu bērnu un viņa audzināšanu ģimenes virtuvē.
Režija: Gui Ben-Ners, Izraēla, 2004, 17’, krāsaina, ebreju + angļu v., titri angļu v.
Starptautiskās žūrijas galvenā balva 2005

N12º13.062'/W001º32.619' Extended
Ģeogrāfiskās pozicionēšanas koordinātes filmas nosaukumā abstraktā veidā norāda precīzu vietu Āfrikā. Mēs sekojam diviem vīriešiem uz šo vietu un atklājam kaut ko, kas izskatās kā arheoloģisko izrakumu vieta.
Režija: Vincents Mēsens, Beļģija/Burkina Faso, 2005, 8’30’, krāsaina, bez teksta
Oberhauzenes pilsētas Lielā balva 2006

Bez nosaukuma
Īsa eseja par bezpalīdzību. Pļāpāšana palīdz. Smiekli arī.
Režija: Anna Bergere, Vācija, 2005, 12’, krāsaina, vācu val. ar titriem angļu val.
3sat Vācijas konkursa veicināšanas balva 2006

Kak stat stervoi
Jaunas sievietes no Sanktpēterburgas vēl vienu reizi dodas uz skolu. Viņas grib iemācīties, kā pavedināt, apprecēt un kontrolēt vīriešus. Viņas vēlas kļūt par veiksmīgām bestijām.
Traģikomiska dokumentācija par agrīno krievu kapitālismu…
Režija: Alīna Rudņitska, Krievija, 2008, 29', krāsaina, krievu val. ar titriem angļu val.
Starptautiskās žūrijas Galvenā balva 2008

n.n.
Es negribu dzīvot kā balodis jūsu Eiropā.
Režija: Mihels Klēfkorns, Vācija, 2009, 11‘, krāsaina, angļu val.
Labākais sniegums Vācijas konkursā 2009, ex aequo

Visas filmas no Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla arhīva.
Piedāvā Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar kino "Rīga"
Mazajā zālē: 25.02 seanss 19.00
Ieeja: 2.00 Ls
Filmas vācu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā

Teātra izrādes
TĒTIS
Režisors: Juris Rijnieks
Titullomā: Ainārs Ančevskis
Garums: 2 h
„Pirms mēs ar sievu kļuvām par vecākiem, mēs dzīvojām bez raizēm. Mums bija klusie brīži. Cienīgie brīži. Mēs gājām uz kino. Uz teātri. Lasījām grāmatas. Bez bildītēm. Atceries? ... un pēkšņi kādā ziemas dienā mana sieva iegrūž man ģīmī baltu plastmasas kociņu, un dzīve pēkšņi pagriežas par 360 grādiem”.
Izrāde „Tētis” turpina iepazīstināt Latvijas skatītājus ar pasaulē populāro „Stand-up” žanru, kas ir viena aktiera uzstāšanās ar mērķi izklaidēt publiku. „Tētis” asprātīgā un sirsnīgā veidā stāsta par vīrieša būtību, filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas kļūt un kļūst par tēvu. Izrādes iestudējumu veido slavenās izrādes „Alu cilvēks” Latvijas iestudējuma radošā komanda - režisors Juris Rijnieks un populārie „alu cilvēki” - aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns.
Lielajā zālē: 23.02. izrāde 19:00
Ieeja: no 5 līdz 10 Ls, atkarībā no sēdvietas sektora. Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu Serviss" kasēs un www.bilesuserviss.lv