Izrāde „Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi” tiks rādīta pēdējo reizi

16. februārī Dailes teātrī pēdējo reizi tiks rādīta izrāde Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi, ko režisors Romans Kozaks (Maskava) veidojis pēc Fjodora Dostojevska romāna Spēlmanis motīviem.

Publicitātes foto. Kadrs no izrādes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Kadrs no izrādes.

Spēlmanis ir daudzējādā ziņā autobiogrāfisks romāns, ko krievu ģēnijs Dostojevskis rakstīja, lai tiktu vaļā no saviem spēļu parādiem. Kūrvietā ar spēcinošiem avotiem un veselības ūdeņiem dziedēt dvēseli un miesu sabrauc visdažādākie ļaudis. Tepat līdzās ir arī spēļu nami, kuriem apkārt vienmēr rosās šaubīgas personas, laimes meklētāji un avantūristi. Visi sirgst ar mokošām kaislībām: pret sievieti, pret spēli, pret naudu. Alkas riskēt un pārkairinātas fantāzijas reibina galvu. Brīdī, kad dzīve tiek lauzta uz pusēm, pamostas nevaldāms kārdinājums likt uz spēles visu.

Izrādē lomas atveido Artūrs Skrastiņš (Aleksejs), Rēzija Kalniņa (Polīna), Jānis Paukštello (Ģenerālis), Lilita Ozoliņa (Vecmāmuļa), Ģirts Ķesteris (De Grijē), Artis Robežnieks (Misters Astlejs), Kristīne Nevarauska (M-lle Blanša), Lidija Pupure (Baronese), Āris Rozentāls (Barons) un Inita Dzelme (Meitene-instruktore).

Izrādē piedalās arī dejotāji Ģirts Bisenieks, Aivars Gailums, Dmitrijs Gaitjukevičs, Guntis Spridzāns un Gints Dancītis.

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv

 

Reklāma
Reklāma

/REKLĀMAS PROJEKTS/