Izrādes: Leģenda par Ziemassvētku rozi un Olivers

Jauno Zvaigžņu Teātris piedāvā muzikālu pasaku visai ģimenei Leģenda par Ziemassvētku rozi un pirmo bērnu rokoperu Olivers.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izrāde Leģenda par Ziemassvētku rozi ir muzikāla pasaka, ko pēc Jauno Zvaigžņu Teātra pasūtījuma ir sarakstījusi Nora Ikstena. Lugas pamatā ir izmantotas Eiropā populāras leģendas par Ziemassvētku rozi no 16.gadsimta. Ziemassvētku roze jeb Kristus roze spēj uzplaukt visbargākajā ziemas salā, nesot laimi un svētību. Brīnuma pamatā ir mīlestība.
Izrādē stāstīts par divu bērnu piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem Ziemassvētku laikā, kad viņu ģimenei klājas grūti. Bērni dodas meklēt Ziemassvētku rozi un viņiem palīgā nāk Labais Eņģelis. Ar dažādiem kārdinājumiem un viltus rozēm, solot salvu, naudu un varu, bērnus no īstā ceļa pūlas novirzīt ļaunais Saltkurpe. Izrādē vīzijās parādās Bētlemes ainas un skan populāras baznīcas dziesmas, kas ļauj ikvienam sirdī sajust Ziemassvētku lielo brīnumu un patieso burvību!
Mūzikas autore: Laila Ilze Purmaliete

Režisors:  Kārlis Auškāps

Lomās:  vokālā grupa Dzeguzīte, Zane Daudziņa, Andrejs Možeiko, Alberts Jansons, Adrija Korsakaite (Les Miserables - Kozete), Oskars Zaļkalniņš (Les Miserables, Robins Huds), Ainārs Bumbieris (Robins Huds), Emīls Mangulis (Les Miserables - Gavrošs), Deniss Tumakovs

Jaunais Zvaigžņu Teātris sadarbībā ar deju studiju Dzirnas  piedāvā pirmo bērnu rokoperu Olivers 2009.gada 20. decembrī plkst. 15.00 un 18.00 ARĒNĀ RĪGA. Rokopera Olivers ir aizkustinošs stāsts Ziemssvētku laikā ar laimīgām beigām. Rokoperas autore ir Laila Ilze Purmaliete, kura jau radījusi un producējusi vairākas skatītāju un kritiķu atzītas muzikālas izrādes jauniešu un bērnu auditorijai, kā arī producējusi vairākas izrādes pieaugušajiem.
Šobrīd profesionāla darba grupa - režisors Uģis Brikmanis, mūzikas aranžētājs Raimonds Macats, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, diriģenti labākajiem Latvijas bērnu un jauniešu koriem, jauniešu organizācija Avantis, intensīvi strādā pie šī darba iestudējuma, kas notiks ARĒNĀ RĪGA. Pirmo reizi dramatiskam iestudējumam tiks izmantota viss arēnas laukums, radot unikālu spēles vidi. Iestudējumā tiks izmantoti speciāli sagatavoti transporta līdzekļi un sarežģīti tehniskie risinājumi.
Rokoperā Olivers piedalās 600 dziedātāji no Latvijas labākajiem skolēnu koriem, 200 dejotāji no deju studijas Dzirnas, Avantis jauniešu organizācijas atlasītie 50 ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, kā arī galveno lomu atveidotāji – Rihards Andris Bērziņš, Jolanta Gulbe, Niks Matvejevs, Andris Baltacis, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš, Latvijas Radio vokālā grupa Dzeguzīte.
Rokoperas sižeta līnija ņemta no slavenā Čārlza Dikensa romāna Olivers Tvists, kas ļoti reālistiski atspoguļo 19. gadsimta skarbo bāreņu dzīvi Anglijā. Rokoperas Olivers darbība norisinās mūsdienās Latvijā. Lai arī ir pagājuši 170 gadi kopš Olivera Tvista uzrakstīšanas, visas tajā skartās problēmas ir aktuālas arī šodien Latvijā – bērnu nami, ielas bērni, draudzība un nodevība, mīlestība un tās trūkums.
Izvēlētais žanrs – rokopera saistīts ar materiāla skaudrumu un dramatismu, jo diemžēl arī šodien bērnam nereti ir jārisina ļoti nopietnas problēmas, jāpieņem izšķiroši lēmumi jau 11 gadu vecumā un dzīvē tas visbiežāk nebeidzas tik laimīgi kā stāstā par Oliveru. Olivers ir bērnu nama audzēknis, kuram vecāki gājuši bojā. Viņam tāpat kā ikvienam bērnam ir nepieciešama mīlestība, ko bērnu namā nevar sagaidīt. Olivers bēg un nonāk uz ielas, kur viņš nokļūst ielas bērnu vidē un, lai veiksmīgāk tajā iekļautos, apliecina sevi, sākot zagt.
Ielu bērni ir bērni, kuri daudz labprātāk klaiņo, nekā apmeklē skolu. Dažkārt viņu vecāki pat nenojauš vai arī neinteresējas ar ko viņu atvases nodarbojās un kā pavada laiku. Ielu bērni uz ielas meklē to, ko neatrod mājās un ģimenē, šeit viņi ir savējie, te viņi gūst nepieciešamo atzinību, te ir interesanti. Bieži arī tā ir vieta, kur patverties no vardarbības ģimenē. Ar šādiem bērniem ir viegli manipulēt un to dara pieredzējis noziedznieks Feigins, kurš apmāca bērnus zagt un ubagot, pretim tiem dodot pajumti savā dzīvoklī.
Šeit risinās arī ielu meitenes Nensijas mīlas stāsts, kura aizbēgusi no mājām, lai būtu kopā ar Saiku – savu pirmo mīlestību. Saikam Nensija ātri apnīkst, un viņš ir gatavs izmantot viņas pakļāvību, lai sāktu ar viņu pelnīt naudu. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču, kad negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, tā pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Skolotāja Šarlote Braulova ir tā, kas dod Oliveram iespēju labākai dzīve, taču nav viegli saraut saistības ar pagātni un jau pastrādātajiem sliktajiem darbiem...

Ieskaties: www.jaunaszvaigznes.lv

Reklāma
Reklāma

 

/REKLĀMAS PROJEKTS/