Grāmatu lasīšanas maratons "Grāmatons" ir atgriezies!

Izdevniecība "Latvijas Mediji" jau ceturto gadu pēc kārtas aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 18 gadiem, kā arī viņu vecākus, citus ģimenes locekļus un draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā "Grāmatons", izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.
Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu lasīšanas prasmes un popularitāti bērnu, jauniešu un viņu ģimenes locekļu vidū.

FOTO: Shutterstock.com

Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu lasīšanas prasmes un popularitāti bērnu, jauniešu un viņu ģimenes locekļu vidū.

Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu lasīšanas prasmes un popularitāti bērnu, jauniešu un viņu ģimenes locekļu vidū, kā arī rosināt jēgpilni pavadīt vasaras brīvlaiku, dažādojot brīvā laika pavadīšanas veidus un veltot laiku arī radošām, ar grāmatu lasīšanu saistītām aktivitātēm.

 

"Grāmatonā" grāmatas var un vajag lasīt ne vien istabā, bet arī ņemt tās līdzi brīvā dabā - pludmalē, dārzā, ceļojumā. Visur, kurp vien tu dodies, var atrasties vieta arī kādai labai un aizraujošai grāmatai.

 

Konkursa dalībniekam ir jāaizpilda "Grāmatona" kartīte, kas darbojas pēc spēles "bingo" principa - lauciņš ir izpildīts, kad izlasīta tajā norādītā grāmata vai veikts radošais foto uzdevums. Par katru izlasīto grāmatu jāuzraksta pavisam īsa atsauksme. Konkursā noteiktas četras vecuma grupas: 3+, 6+, 11+ un ģimenes grupa, kurā ietilpst gan bērni, gan vecāki un citi ģimenes locekļi vai draugi.

 

Reklāma
Reklāma

Lai piedalītos izdevniecības "Latvijas Mediji" un sponsoru dāvanu karšu izlozē, konkursa dalībniekam jāaizpilda vismaz 3 lauciņi, kuros ir 2 grāmatas un 1 radošais uzdevums. Lielās balvas un sponsoru dāvanu karšu izlozē piedalīsies tie dalībnieki, kas aizpildījuši visu kartīti. Dalībnieku iesniegtos aprakstus un attēlus tāpat izvērtēs žūrija, piešķirot īpašas balvas par aktīvu iesaisti un radošumu.

 

Kopējais balvu fonds:

  • Lielā balva - Viedtālrunis Samsung Galaxy A23;
  • ZZK dāvanu karte 217 EUR apmērā;
  • 15 ģimenes dāvanu kartes ilūziju muzejā "Cosmos";
  • 10 dāvanu kartes (10 EUR apmērā) tīklu parkā "Zeit";
  • 5 ģimenes dāvanu kartes "Līgatnes dabas takas";
  • 15 Latvijas Mediji dāvanu kartes 20 EUR apmērā;
  • 6 ģimenes ielūgumi Ventspils zinātnes centrā "Vizium";
  • 4 ģimenes ielūgumi Latvijas Nacionālā dabas muzejā;
  • 5 bērnu žurnālu abonementi 2025. Gadam no SIA "Iddea";
  • STABILO dāvanas no grāmatnīcas "Globuss".

 

Konkursa uzdevumu kartīti ar aizpildītiem lauciņiem, kā arī fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2024.gada 1.augustam: tiešsaistē www.gramatons.lv, elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi grāmatons@latvijasmediji.lv, vai, sūtot pastā uz adresi Toma ielā 4, Rīgā, LV-1003.

Saistītie raksti