Seksam attiecībās ir nepieciešamas priekšzināšanas Iznākusi grāmata par vīriešu seksualitāti "MĪLĒTIES. Grāmata vīriešiem"

Mēs varam vēlēties seksu, visdažādāko motīvu vadīti: jo jūtam iekāri, mīlam savu partneri, ienīstam viņu, vēlamies viņu pazemot, gribam pašapliecināties, jo mums ir garlaicīgi, mēs ilgojamies pēc tuvības, vēlamies atslābināties utt. Tas, ka dzimumorgāniem ir piesaistīts cilvēks kopumā, ir samērā nesena seksoloģijas atziņa. Arī tas, ka cilvēks savu seksualitāti visbiežāk piedzīvo attiecībās. Tādēļ, ja vēlamies izprast cilvēka seksualitāti, mums ir jāņem vērā visi līmeņi: fiziskais, emocionālais un attiecību līmenis.
Seksam attiecībās ir nepieciešamas priekšzināšanas  Iznākusi grāmata par vīriešu seksualitāti MĪLĒTIES. Grāmata vīriešiem

FOTO: Publicitātes foto

"Ģimenes psiholoģijas centrs LĪNA" ir laidis klajā vācu psihoterapeita un ķermeņa terapeita Marka Rakelmana grāmatu "MĪLĒTIES. Grāmata vīriešiem". Grāmatā autors apvienojis dažādu pētījumu rezultātus, teorijas, savu profesionālo un personīgo pieredzi, piedāvājot jaunu skatījumu uz vīrieša seksualitāti.

 

Skaidrojot, kādēļ būtu nepieciešama vēl viena grāmata par seksu, autors saka: "Godīgi sakot, visas vīriešiem adresētās seksa grāmatas, kuras biju lasījis, man šķita muļķīgas – ļoti tehniskas, par pozām un par to, kā uzturēt sevi formā. Ļoti sekli. Es gribēju uzrakstīt tādu seksa grāmatu, kas nepazemo vīrieša prātu. Tāpēc es zinu, ka seksualitāte – tas nav tikai tas, kas notiek tavā ķermenī. Mēs esam iemācījušies, ka varam sevi seksuāli uzbudināt un apmierināt, taču pārtulkot to tuvībā ar otru cilvēku ir pavisam cits sarežģītības līmenis. Sevišķi, ja man ar šo otru cilvēku ir attiecības. Tāpēc es saku, ka sekss attiecībās nav paredzēts iesācējiem, tam ir nepieciešamas priekšzināšanas.

Mana grāmata ir adresēta pieaugušiem vīriešiem, kuri vēlas vairāk uzzināt, kā seksualitāte viņos dzīvo, kā viņi var to ietekmēt. Un kā var tikt galā ar konfliktiem un grūtībām, kad seksualitāte, esot ilgstošās attiecībās, iesnaužas."

 

Mēs esam iemācījušies, ka varam sevi seksuāli uzbudināt un apmierināt, taču pārtulkot to tuvībā ar otru cilvēku ir pavisam cits sarežģītības līmenis. Sevišķi, ja man ar šo otru cilvēku ir attiecības. 

 

Reklāma
Reklāma

"Marks Rakelmans piedāvā iespēju pievērst uzmanību zināšanām un prasmēm, kuras seksu un seksuālās attiecības palīdz piedzīvot katram savā unikālajā veidā, nepalaižot garām iespēju spēcināt saikni gan ar sevi, gan partneri. Šī ir grāmata ikvienam, kurš jūt, ka prieks un bauda par savu seksuālo esību sāk slīdēt ārā no pirkstiem un ir vēlme pārskatīt savus priekšstatus un darīt," atzīst klīniskā psiholoģe un seksa pētniece Kristīne Balode. 
 

 

Grāmata ir papildināta ar Stefānijas Moshammeres, Olafa Blekera, Monikas Hefleres, Vitālija Gelviča fotogrāfijām un Oles Hencšela infografikām. 

 

"MĪLĒTIES. Grāmata vīriešiem" jau ir pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī Ģimenes psiholoģijas centrā LĪNA