Lasi tiešsaistē: 350 populāras grāmatas latviešu valodā bez maksas

Platformā "3td e-GRĀMATU bibliotēka" (Trešais tēva dēls) reģistrētajiem pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem bez maksas iespējams lasīt e-grāmatas tiešsaistē. Arī, ja neesi nevienas bibliotēkas lasītājs, šajā laikā iespējams par tādu kļūt attālināti.

Platformā www.3td.lv bez maksas iespējams lasīt ap 350 grāmatu latviešu valodā

FOTO: Shutterstock.com

Platformā www.3td.lv bez maksas iespējams lasīt ap 350 grāmatu latviešu valodā

Kā Mammamuntetiem.lv pastāstīja Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente Ilma Elsberga, šobrīd platformā iespējams lasīt ap 350 grāmatu latviešu valodā no četrām izdeniecībām: "Zvaigzne ABC", "Apgāds Mansards", "Prometejs" un nu jau arī "Latvijas Mediji".

Virtuālajā bibliotēkā īpaša sadaļa veltīta bērnu un jauniešu literatūrai. Kā norāda I. Elsberga, jauniešu vidū sevišķi iecienīts ir fantāzijas žanrs.

Virtuālajā bibliotēkā īpaša sadaļa veltīta bērnu un jauniešu literatūrai. Kā norāda I. Elsberga, jauniešu vidū sevišķi iecienīts ir fantāzijas žanrs.

Lai kļūtu par "3td e-GRĀMATU bibliotēkas" lasītāju, ir jābūt kādas Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lietotājam, un ar publiskās bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datiem (lietotājvārds un parole) jāveic reģistrācija vietnē www.3td.lv. Potenciālajiem lasītājiem, kuri vēl nav kādas Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lietotāji vai arī tiem, kuri līdz šim nav izmantojuši autorizācijas datus, ārkārtas situācijas laikā daudzas bibliotēkas piedāvā reģistrēties un kļūt par lietotājiem attālināti, rakstot e-pastā vai piezvanot uz sev tuvāko bibliotēku. 

Reklāma
Reklāma

Saskaņā ar Kultūras informācijas sistēmu centra apkopotajiem datiem, virtuālā "3td e-GRĀMATU bibliotēka" vietnē www.3td.lv ir sasniegusi 9200 lasītāju skaitu, kuriem kopumā e-grāmatas izsniegtas gandrīz 30 000 reižu un kuri pāršķīruši vairāk nekā 8,7 miljonus elektronisko lappušu. Ārkārtas situācijā 3td bibliotēka piedzīvo stabilu pieaugumu vidēji par apmēram 150 jauniem lasītājiem un 270 izsniegumiem diennaktī, tādējādi pierādot sevi kā ļoti būtisku un sabiedrībai vitāli nepieciešamu ikdienas kultūras patēriņa produktu. 

Lasi arī: Kā es izaudzināju mazu grāmatu tārpu laikmetā, kad valda planšetes un viedtālruņi