Mīlestībai nav brīvdienu

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā zviedru rakstnieces un žurnālistes  Marijas Ērnestamas izklaidējošo romānu “Mīlestībai nav brīvdienu. Kādi pilnīgi neiespējamie Ziemassvētki.” No zviedru valodas tulkojusi Vizma Zaķe.

Mīlestībai nav brīvdienu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Mīlestībai nav brīvdienu” ir stāsts par 38 gadus veco Līzbetei, kurai ir mājiņa pie jūras un darbs skolā, taču viņa ir viena. Tas, protams, ir labāk, nekā būt nelaimīgās attiecībās, taču ne tā, kā Līzbetei gribētos. Tuvojoties Ziemassvētkiem, skolas direktore paziņo, ka sporta stundas Līzbetes vietā turpmāk vadīs bijušais slēpošanas čempions, tādēļ viņa nolemj rīkoties un ķeras pie pārgalvīga plāna īstenošanas...


“Maija Ērnestama labi pārzin savu arodu. Stāsts satur vairākus pavedienus, kurus autore saauž, veidojot tieši tādu romānu, kuru gribas lasīt tumšajos ziemas vakaros, kad gribas justies mazliet labāk, bez ekrāna un radio radītās dunoņas”, tā literārā kritiķe Lena Kostere(Lena Köster).

Mīlestībai nav brīvdienu


“Es iedvesmojos no cilvēku mijiedarbības, no plānotas vai negaidītas satikšanās. Dažreiz es zaudēju sevi, skatoties uz kādu cilvēku, pilnīgi aizmirstot par apkārtējo pasauli vai to, kā to varētu interpretēt. Impulsi nāk no citiem rakstniekiem, kā arī filmām, attēliem, fotogrāfijām un, protams, no mūzikas”, stāsta autore par saviem iedvesmas avotiem.


Marija Ērnestama starptautisku atzinību ieguvusi kā dramatiskās spriedzes romānu autore, viņas grāmatas tulkotas daudzās valodās un saņēmušas starptautiskus literāros apbalvojumus. Latviešu lasītājiem pazīstami viņas psiholoģiskie romāni "Marionešu meitas" un "Bustera ausis". 

Reklāma
Reklāma

 

 

Ieskaties: Veikals.la.lv