Aguss un mošķi. Parka dziesma

No katalāņu valodas tulkojusi Dace Meiere. Grāmatu sērija Latvijā iznāk, pateicoties Ramona Ļuļa institūta finansiālajam atbalstam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parka dziesmaBērnu žūrijas laureāte ir grāmata "Aguss un mošķi. Uzrodas Flata kungs!". Tā ir sērijas 1. grāmata. Latviešu valodā iznākusi arī "Aguss un mošķi. Glābsim Nautilu!". Tagad klajā nākusi trešā sērijas grāmata "Aguss un mošķi. Parka dziesma".


Aguss Pianola ar grāmatu mošķiem – Flatu, otiņu mošķi Pindzelīti, Nekā mošķi Zīro, šefpavāru Rulli, dzīvnieku mošķi dakteri Veteri, matu mošķi Pinkuli, metālu mošķi Emmo, atkritumu mošķi Breksu un citiem – tagad arī Latvijā!


Grāmatu sērija jau izdota 35 000 eksemplāros, tulkota vairākās valodās un saņēmusi nozīmīgo Llança de Sant Jordi Award 2015. un 2016. gadā.

 

Reklāma
Reklāma

Grāmatas autori ir katalāņu rakstnieks Žaume Kuponss, kurš raksta gan pieaugušajiem, gan jauniešiem, gan bērniem. Rakstījis gan stāstus, romānus, komiksus, TV scenārijus. Grāmatas māksliniece ir katalāniete no Barselonas Liliana Furtuņa. Abi autori atzinuši, ka, pateicoties Agusam un mošķiem, paši nokļuvušī mošķīgā pasaulē, kurā rodas arvien jaunas un jaunas idejas, žanri, spēles un dziesmas par mošķiem un Agusu. Trīs gadu laikā iznākušas jau 10 grāmatas, kas tulkotas 10 pasaules valodās - angļu, franču, spaņu, portugāļu, lietuviešu, latviešu, grieķu, turku, slovāku valodā. Šajos trīs gados grāmatai apkārt izaugusi vesela industrija - Spānjā var iegādāties somas, piekariņus, krūzītes u. tml. lietas ar Agusu un mošķu tēliem.

 

Ieskaties: www.latvijasmediji.lv