Izdevniecības "Avots" jaunumi aprīlī

Izdevniecība "Avots" piedāvā jaunas, noderīgas  grāmatas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Olīvas un olīveļļa

Šis koncentrētais ceļvedis olīvu pasaulē aplūko dažādas olīvu šķirnes un produktus, ko no tām var pagatavot, kā arī to, kādas ir olīveļļas ieguves metodes un kā atšķiras galaprodukts. Vai zini, kā top olīvu pasta vai kā atsvaidzināt viesību galdu, pasniedzot aromatizētas olīvas?

 

Olīveļļa jau gadsimtiem ilgi tiek izmantota gan uzturā kā veselību veicinošas taukvielas, gan kosmētikā. Tādēļ pašsaprotami, ka šajā izdevumā neiztrūkst nodaļa gardēžiem, kur uzzinām, kā olīvas un to izstrādājumi lietojami visdažādāko ēdienu izstrādes procesā. Atsevišķi izcelti Vidusjūras reģionā iecienītie gardumi, jo tur olīveļļa ir goda vietā.

 

 

Taču tas vēl nav viss: grāmatas sastādītāja Ilze Vjatere ir padomājusi arī par to, kā olīvas un to eļļa lietojama skaistumkopšanā un kosmētikā, un pat mājsaimniecības darbos! Daudzi zina ka olīveļļa lieliski mīkstina ādu, bet ne katram ienāktu prātā, ka to var izmantot arī, piemēram, mēbeļu pulēšanai.

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Latviešu tautasdziesmas

 

Šī ir mīļi un rotaļīgi ilustrēta grāmatiņa bērniem: bilžu un raito tekstu mudināti, mazie lasītāji var uzlabo savu lasītprasmi, apgūt vārdiņus un iepazīt tautisko mantojumu.

 

Grāmatiņu kā sirdsdarbu un veltījumu sev tuvam bērnam radījis ārzemēs dzīvojošs latvietis Arvīds Sodums, un dažādu apstākļu sakritības rezultātā viņa veikums nu ieraudzījis plašāku lasītāju loku.

 

 

 

Ieskaties šeit.