Jumava izdevusi latviešu pasakas un teikas "Raganas jāj mēnesi maitāt"

Apgāds “Jumava” laidis klajā latviešu tautas teikas un pasakas atkārtotā grāmatas “Raganas jāj mēnesi maitāt” izdevumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tuvojoties tumšajam Veļu laikam, apgāds “Jumava” saviem mazajiem un arī lielajiem lasītājiem sagatavojis latviešu tautas teiku un pasaku izlasi “Raganas jāj mēnesi maitāt”. Krājumā apkopotas zināmas un ne tik zināmas pasakas un teikas par burvjiem, pūķiem, vilkačiem, vadātājiem, veļiem, par lietuvēnu un raganām.

Laikā, kad lielu popularitāti guvušas Helovīna ballītes un dažādi svešzemju monstri, šī grāmata ir labs atgādinājums tiem, kas par latviešu folkloras teiku un pasaku daudzveidīgajiem tēliem ir aizmirsuši vai līdz šim literatūrā ar tiem nav saskārušies. Iesakām šo pasaku un teiku krājumu interesantai izklaidei tumšos rudens vakaros.

Grāmata vizuāli piesaista ar interesantām, 20.–30. gadu grāmatām raksturīgām melnbaltām ilustrācijām.

“Reiz kādās mājās dzīvojusi ragana ar trim meitām. Vienu vakaru ragana sūtījusi savu vecāko meitu laukā skatīties, vai citas raganas jau nejājot mēnesi maitāt. Meita teikusi, teikdama: “Vēl nejāj!” Pa brītiņam sūtījusi vidējo meitu skatīties. Meita ienākusi : “Nē, vēl nejāj!” Pa brītiņam sūtījusi jaunāko meitu. Tā ienākusi: “Nu sāk jāt!” Un tā tūliņ visas četras griezušās ap slotām un murminājušas dažus vārdus; beidzot kāpušas jāteniski slotām mugurā un aizjājušas pa gaisu.....

Reklāma
Reklāma

Meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās.

www.jumava.lv