Intars Rešetins iestudē izrādi "Ja tevis vairs nebūtu"

Savu otro režijas darbu Dailes teātrī veido Intars Rešetins – 30.septembrī Mazajā zālē gaidāma Floriana Zellera lugas „Ja tevis vairs nebūtu” jauniestudējuma pirmizrāde.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Florians Zellers (dz.1979) ir franču rakstnieks un dramaturgs, kura darbi ir tulkoti daudzās valodās. Vairākas Zellera lugas ir saņēmušas Moljēra balvu, kas ir Francijas augstākā godalga teātrī.

 

...Anna kopā ar Pjēru ir nodzīvojusi gandrīz divdesmit gadus. Tagad viņas dzīvi saindē šaubas un izmisīga vēlme saprast. Reizēm mums liekas, ka mēs kādu pazīstam, bet īstenībā pazīstam tikai šī cilvēka masku. Un vairs nesaprotam, kas īsti ir noticis patiesībā. Mēs vēlamies izvairīties no sīkām, banālām nodevībām... Bet mūsu dzīvesstāsti tik ļoti līdzinās savā neglītumā.

 

Annas lomu atveidos Vita Vārpiņa, viņas vītu Pjēru spēlēs Artis Robežnieks, Daniela lomā – Ivars Auziņš vai Pēteris Gaudiņš, Loru Dam spēlēs Dārta Daneviča.

 

Reklāma
Reklāma

Līdzās režisoram Intaram Rešetinam radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, komponists Juris Vaivods, horeogrāfs Agris Daņiļevičs un gaismu mākslinieks Ivars Tilčiks. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

 

Iestudējumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv