Stāsts par nešķiramu draudzību un mūžīgu mīlestību

Viņas ir četras: skaistā, bagātā, veiksmīgā un izdarīgā. Viņas satiekas pie Klāras meiteņu vakaros, kur dzer šampanieti un runā, runā, runā. Starp viņām nav noslēpumu. Tā ir tradīcija kopš neatminamiem laikiem – viņas cita par citu zina pilnīgi visu... līdz pēdējai vīlītei. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Viņas visas reiz ir bijušas vienas bandas dalībnieces, vienas ielas bērni, nešķiramas draudzenes. Ar saviem sapņiem, kas tālu pārspēj ikdienu, un likteni, kādu nu kurai dzīve piešķīrusi. Un vēl ir Rafaels – vīrietis, kurš spēj izjaukt ierasto lietu kārtību, atmodināt sievietēs smeldzīgas ilgas pēc patiesas un tīras mīlestības... 
Reiz kādā meiteņu vakarā Klāra paziņo draudzenēm satricinošu jaunumu. Tam līdzi vijas virkne noslēpumu, kuros draudzenes cita citai nemūžam neatzītos... Cik daudz patiesībā mēs zinām par saviem tuvākajiem?
Smeldzīgi, nedaudz skarbi un ļoti, ļoti svarīgi – tā, it kā jūs lasītu par savu dzīvi.


Romāns Vēl viena deja ir Katrīnas Pankolas agrīnās daiļrades lieliskākais paraugs. Grāmatas noskaņa ievelk niansētos sirds piedzīvojumos, eksistenciālās pārdomās un sentimenta pilnā apcerē. Vai tie cilvēki, kas mums ir līdzās ik dienu, ir tie, par kuriem zinām visu? 

 

Katrīna Pankola, viena no ražīgākajām franču mūsdienu sieviešu rakstniecēm, latviski izdoto romānu sēriju „Krokodilu dzeltenās acis” un „Muchachas” autore, valdzina sievietes visā pasaulē. Pankola nesaudzīgi norāda uz cilvēciskajiem trūkumiem  un aicina sievietesbūt atklātām  – vispirms pašām pret sevi. 

Reklāma
Reklāma

 

No franču valodas tulkojusi Ingūna Jundze, vāka dizains Artūrs Zariņš.

 

Ieskaties: www.kontinents.lv