Šarmantā vīrietī iemīlēties nedrīkst

Daudzkārt apbalvotā autore Meriana Kīza stāsta par svarīgākajām izvēlēm sievietes dzīvē un dara to ļoti pārliecinoši. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Dzeltenajā presē parādījusies ziņa par harismātiskā politiķa precībām ir negaidīts pārsteigums stilistei Lolai Deilijai. Viņai ir pamatoti iemesli interesēties, kas ir Padija topošā sieva, jo Lola vairāk nekā gadu ir bijusi Padija draudzene un pavisam noteikti nav tā, kuru viņš precēs...  Kas ir šī sieviete – laimīgā līgava, nākamā de Korsija kundze? 

 

Četras ļoti atšķirīgas sievietes. Viens ārkārtīgi šarmants vīrietis. Un tumšs noslēpums, kas saista viņus visus… Uzlēcošā politiskā zvaigzne, topošais partijas līderis. Viņa harizma ir tik iespaidīga, ka vēlētāji viņam burtiski ēd no rokas. Ir grūti atrast sievieti, kura spētu viņam jel ko atteikt. Kura gan zina, kāds patiesībā ir Padijs de Korsijs?

 

Autore liek lasītājam ielūkoties visai neērtā teritorijā, kur izmisums tiek godam norīts vienatnē un bezcerība prasmīgi paslēpta līdzās skeletam skapī, bet sabiedrības stereotips ir dzīves vadlīnija. 

 

Svaigs un sarkastiski uzlādēts humors piešķir romānam autentisku šarmu. Veikli samezglotā, bet neticami spraigā sižeta atrisinājums satriec un šokē. Kurš gan bija gaidījis, ka zem šķietami spožās ārienes virmo tik tumšas kaislības, netīri noslēpumi un dziļas sāpes. Kīza iebridusi skarbā teritorijā – alkoholisms, atkarības, vardarbība ģimenē... Netradicionālā humora izjūta piešķir romānam autentisku šarmu. Atrisinājums satriec un šokē. Kurš gan bija gaidījis, ka zem šķietami spožās ārienes slēpjas tumši noslēpumi un dziļas sāpes.

 

Reklāma
Reklāma

Romāns ieguvis Īrijas populārāko grāmatu Easons (2009) balvu, un tam piešķirta Bord Gáis Energy godalga. Latvijā izdotais Merianas Kīzas romāns Kur laime mīt... ir atzinīgi novērtēts lasītāju vidū.


Ievelkoši jau no paša sākuma. Meistarīgi...
Daily Telegraph

 

Tik daudz smieklu un tik daudz asaru. Tik sirsnīgi, tik dzīvi… Šī grāmata spēj mainīt visu dzīvi.
Mail on Sunday

 

Meriana atkal ir to paveikusi: šī romāna lasīšanu nav iespējams atlikt uz vēlāku laiku.
Daily Express

 

Lappuses lido kā vēja nestas līdz pat satriecošam noslēgumam.
Publishers Weekly

 

 

Ieskaties: www.kontinents.lv