Klajā nākusi pavisam īpaša un neparasta bērnu grāmata: Timijs Negals

Izdevniecība “White Book” ir laidusi klajā dzirkstoša humora pilnu bērnu grāmatu “Timijs Negals” (Timmy Failure). Šo bezgala jauko, jautro, sirsnīgo un arī nedaudz neganto stāstu ir radījis amerikāņu izcelsmes bērnu grāmatu autors un karikatūrists Stefans Pastiss (Stephan Pastis).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata bagātīgi ilustrēta ar paša autora zīmējumiem, piešķirot tai patiesi jautru un dzīvīgu noskaņu. Grāmatas asais humors atsauks atmiņā pat tādas bērnu literatūras pērles kā A. A. Milna stāstu par Vinniju Pūku un citas grāmatas, kas vienlīdz uzrunā gan bērnus, gan viņu vecākus. 

 

Grāmata “Timijs Negals” stāsta par 10 gadus vecu zēnu vārdā Timijs. Timijs Negals ir dibinātājs, prezidents un valdes priekšsēdētājs detektīvaģentūrai, ko nosaucis savā vārdā: SIA NEGALS. Tā ir labākā detektīvaģentūra pilsētā, iespējams, štatā. Iespējams, visā valstī.

 

Grāmata “Timijs negals” ir vēsturisks detektīva dzīves pieraksts. Tajā minētie fakti ir stingri pārbaudīti. Tomēr panākumi Timijam nav nākuši vienā dienā. Viņam ir bijis jāpārvar ļoti sūri apstākļi. Piemēram:

1. mamma;

2. skola;

3. labākais draugs;

4. polārlācis.

Tādēļ viens no SIA NEGALS darbības pamatprincipiem, ko Timijs ar tinti iemūžinājis uz savas kreisās kurpes pazoles, skan šādi: “Turi mammu neziņā.”

Reklāma
Reklāma

 

''Šī grāmata noteikti iekaros topus jaunāko lasītāju vidū, taču, ja reiz arī viņu vecāki nejauši uzšķirs kādu grāmatas lappusi, pieļauju, ka pāršķirs arī nākamo.''

 Laura Lauziniece, žurnāla ''Sīrups'' galvenā redaktore

 

''Stefana Pastisa "Timijs Negals" ir kā aizraujošs ceļojums 60 nodaļu garumā caur neveiksmēm uz veiksmēm; caur muļķīgiem pārpratumiem uz uzmundrinošām uzvarām, kuru papildina amizanti karikatūrista zīmējumi.''

Kristīne Daušmane, portālu ''Māmiņu Klubs'' redaktore Baltijas valstīs

 

Ieskaties: www.whitebook.lv