Spriedzes romāni rudens vakariem. TOP 3

Kas var būt labāks par lielisku spriedzes romānu darba dienas vakaros. Apgāds "Kontinents" izdevis 3 lieliskus, pasaulē atzītus romānus par noslēpumiem, patiesību, pakaļdzīšanos. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Savā jaunajā romānā "Inferno" Dens Brauns ieved lasītājus dziļi Itālijas sirdī, liekot viņiem skaudri izjust noskaņu, ko radījis viens no baisākajiem literatūras klasikas darbiem visā vēsturē.

Hārvarda simboloģijas profesors Roberts Lengdons nakts vidū pamostas slimnīcā. Viņš nezina, kā šeit nokļuvis un no kurienes radies šaušalīgais priekšmets, ko ārsti atraduši noslēptu viņa drēbēs.

Spraiga un neparedzama, romāna "Inferno" darbība ievelk lasītāju Dantes Aligjēri slavenajos elles lokos un mokošās pārdomās par savu atbildību reāli iespējamas un biedējošas katastrofas priekšvakarā.

Par grāmatas kredo Dens Brauns izvēlējies vienu no slavenākajiem Dantes "Dievišķās komēdijas" citātiem: "Vistumšākās vietas ellē ir atvēlētas tiem, kuri morālas krīzes brīdī nolemj neiejaukties."

 

 

Romāns "Uz naža asmens". Rembo radītājs – Deivids Morels – ir mūsdienu asa sižeta romānu tēvs, autors vairāk nekā 28 spriedzes romāniem, kuri tulkoti 26 pasaules valodās. 2009. gadā nominēts Thriller Master Award, Morels atkal sajūsmina un aizrauj lasītāju ar izcilas kvalitātes action trilleri.

Morela rokrakstam nav līdzīgu – spriedze no viņa darbiem strāvo ar milzīgu spēku, sižeta līkloči un shēmas ievelk tik dabiski un pārliecinoši kā plūstošās smiltis.

Viņa radīto varoņu fizisko un garīgo spēku robežas apliecina spēcīgu raksturu spēju noturēties pret autoritātēm un izdzīvot jebkuros apstākļos.

Reiz, bērnībā viņi bija labākie draugi, kuri kopā spēlēja karu un sapņoja par dižām uzvarām kaujas laukā. Pieauguši viņi kopā cīnījās kā DELTA vienības labākie kareivji. 

Reklāma
Reklāma

Nu viņi ir aizgājuši katrs savu ceļu. Sastapšanās ir neizbēgama, un tā nozīmē atklātu cīņu, kurā izdzīvos tikai viens no viņiem…

Latvijā Deivids Morels ir viens no populārākajiem autoriem, vēl svaigā atmiņā ir romāni Akmens brālība, Rozes brālība, Uguns derība, Maitasputns u.c.

 

 

"Piektais liecinieks". Advokāts Holers arvien strādā sava Linkoln auto aizmugurējā sēdeklī. Darba ir vairāk nekā parasti – pēc nesenā ekonomikas sabrukuma miljoniem vienkāršo cilvēku palikuši bez pajumtes. No sociālajiem pabalstiem atkarīgi ļaudis reti kad spēj pretoties bankām… 

Advokāta kliente Līza Tremela tiek apsūdzēta baņķiera slepkavībā. Gan žurnālisti, gan Baltās mājas prokurori ir pārliecināti, ka notikušais gadījums ir izmisušas sievietes emocionāla atbilde bankai…

Šis ir devītais Latvijā izdotais romāns par izcilā advokāta Holera piedzīvojumiem tiesu labirintos, kaismīgi aizstāvot savus klientus un tikpat aktīvi izgaismojot tiesu sistēmas nepilnības un iesīkstējušos paradumus. 

Maikla Konelija daiļradei pamatoti ir izveidojies savs, nopietns sekotāju pulks. Romāns “Piektais liecinieks” ir novērtēts ar augstāko atzīmi. No romāna nav iespējams atrauties, līdz pat rēbusa galīgam atrisinājumam.

 

Ieskaties: www.kontinents.lv