Izdots pasaulslavenā izdzīvotāja Bēra Grilla dzīvesstāsts

Jaunais gads parasti sākas ar apņemšanos kaut ko mainīt savā ierastajā dzīvē. Daudziem šī apņemšanās kļūst par īpašu izaicinājumu un smagu cīņu pašam ar sevi. Lielisks iedvesmas avots visiem, kas vēlas gūt pamudinājumu jauniem izaicinājumiem, ir slavenā britu izdzīvošanas speciālista un pasaulē iecienītu televīzijas piedzīvojumu šovu zvaigznes Bēra Grilla (Bear Grylls) autobiogrāfija "Dubļi, sviedri un asaras", ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai īstenotu savus dzīves sapņus, Bēram nācies liet sviedrus smagos treniņos, cīnīties ar neizbrienamiem dubļiem, kā arī raudāt gan aiz prieka, gan aiz izmisuma. Bet tas ir bijis tā vērts!

 

Bēru Grillu pazīst un apbrīno miljoniem cilvēku visā pasaulē. Viņš spējis izdzīvot vietās, kuras apmeklēt uzdrošinās vien pārgalvīgākie un drosmīgākie cilvēki. Bērs ir ne tikai pasaulslavenu televīzijas piedzīvojumu raidījumu – Latvijā populārā Discovery kanālā demonstrētā šova ‟Izdzīvot par katru cenu” (Man vs. Wild, Born Survivor: Bear Grylls, Ultimate Survival, Survival Game), Escape to Legion (‟Bēgšana uz leģionu”), Worst-Case Scanario (‟Sliktākais scenārijs”) – zvaigzne, bet arī vairāku bestselleru autors. Pirms pāris gadiem viņš kļuva par Skautu asociācijas vadītāju un paraugu 28 miljoniem skautu visā pasaulē. Viņam piešķirta arī Lielbritānijas Īpašo spēku kapteiņleitnanta goda pakāpe Karaliskajā jūras kara flotē. 

Jau kopš agras bērnības Bērs ir tiecies pēc piedzīvojumiem – kāpis kalnos, burājis, organizējis kalnos kāpšanas ekspedīcijas, pusaudža gados pievērsies alpīnismam un karatē cīņas mākslai. Savu fizisko un garīgo izturību Bērs pārbaudījis arī slaveno Lielbritānijas armijas Īpašo gaisa spēku (SAS) smagajā atlasē.

Kad, lecot ar izpletni, Bērs guva ļoti smagas muguras traumas, ārstu prognozes bija ļoti pesimistiskas – viņi šaubījās, vai aizrautīgais piedzīvojumu meklētājs vēl spēs staigāt. Tomēr arī šajā situācijā Bērs pierādīja savu fizisko un garīgo spēku izturību un jau pēc pusotra gada kļuva par vienu no jaunākajiem alpīnistiem, kas sasnieguši pasaules augstāko virsotni Everestu. Toreiz viņam bija tikai divdesmit trīs gadi.

Tās ir tikai dažas epizodes no slavenā piedzīvojumu meklētāja iedvesmojošā dzīvesstāsta...

 

Bērs Grills par savu grāmatu:

 

Bērs seko savas dzīves aicinājumam un vēl arvien vada bīstamas ekspedīcijas uz dažādiem nomaļiem pasaules nostūriem. Organizējot dažādus pasākumus un ekspedīcijas, viņš savācis vairāk nekā 1,5 miljonus mārciņu bērnu labdarības organizācijām. Bēra piedzīvojumu raidījumos sniegtie padomi izdzīvošanā palīdzējuši izglābties vairākiem cilvēkiem, kuri nonākuši ekstremālos apstākļos. Savukārt daudzi uzņēmēji aicina Bēru lasīt saviem darbiniekiem motivējošas lekcijas, kas viņiem liek justies spējīgākiem un pārliecinātākiem par sevi.

Reklāma
Reklāma

Lūk, dažas atziņas no Bēra Grilla grāmatas.

Mūsu sapņi ir tikai tukšas vēlēšanās, ja aktīvi nestrādājam pie to realizēšanas.

Dzīvē katram jābūt spējīgam aizdegt savu cerību ugunskuru.

Dzīvot nozīmē atkal piecelties, nopurināt putekļus, gūt mācību un tad atkal doties uz priekšu.

Dzīve mums reti dod otru iespēju. Bet, ja tā notiek, tad jābūt ļoti pateicīgam.

Mūsu sasniegumus visvairāk ierobežo neticība sev.

 

Māris Olte par Bēru Grillu: “Šis puisis visiem spēkiem mums rāda, kā būt spraunam, drosmīgam un tikt ārā no ķezām. Mums ļoti vajadzīgas īpašības!

Zinātājiem uzjautrinoši ir tas, ka šīs ķezas ir plānotas, tās filmē ne mazāk varonīgs operators, bet pie šī puiša biogrāfijas pagaidām netikt...

Grills ir radošs kritiskās situācijās, bet prātīgāks par nabaga Stīvu Ērvinu. Tāda vīra tapšanas vēsturē ir vērts iedziļināties. Lai dzīvo spraunie dabā gājēji”

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv